Foto: DELFI
Veselības ministrijai otrdien kārtējo reizi piešķirts papildu finansējums no valsts budžeta līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem – šoreiz 114 000 latu atvēlēti "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centram".

Vairāk nekā pusi no šiem līdzekļiem jeb teju 70 000 latu plānots iztērēt, nodrošinot piespiedu ārstēšanu pacientiem, kam šādu ārstēšanu piespriedusi tiesa.

Vēl 16 700 latu tiks atvēlēti tiesu psihiatrisko ekspertīžu veikšanai bērniem.

28 600 latu no papildus piešķirtajiem līdzekļiem plānots iztērēt, atjaunojot "Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra drošības sistēmas" un remontējot inventāru.

"Delfi" jau informēja, ka Veselības ministrijai papildus piešķirto līdzekļu apjoms šogad jau mērāms miljonos. Pagājušajā nedēļā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija atbalstīja papildu finansējuma piešķiršanu kopumā teju 8,5 miljonu latu apmērā.

Šo naudu plānots izmantot, lai piešķirtu papildus līdzekļus kompensējamo medikamentu apmaksai, samazinātu rindas uz ambulatorajiem un stacionārajiem pakalpojumiem, kā arī segtu vairāk nekā 3 miljonus latu lielu infrastruktūras uzturēšanas izdevumu deficītu ārstniecības iestādēs.

Nepilni 0,8 miljoni latu atvēlēti arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!