Foto: DELFI
Rīgas teritorijā esošās piejūras pludmales un to tīrība atbilst normām, secinājusi Veselības inspekcija (VI).

Kā portālu "Delfi" informēja Rīgas dome (RD), VI, pārbaudot peldvietu atbilstību saistībā ar atkritumu savākšanu un pludmaļu tīrību, secinājusi, ka pludmalēs tīrība ir normas robežās, Rīgas pašvaldībai Veselības inspekcijas Vides veselības nodaļas vecākais speciālists Normunds Kadiķis apstiprinājis, ka katru reizi, kad tiek ņemti ūdens paraugi, inspekcijas speciālisti novērtē arī pludmaļu vispārējo tīrību un sakoptību. Tas darīts arī šonedēļ un neatbilstības netika konstatētas.

Veselības inspekcija šogad arī neesot saņēmusi nevienu sūdzību no iedzīvotājiem par pludmaļu tīrību.

Vakarbuļļu un Daugavgrīvas oficiālo peldvietu kopējais garums ir apmēram 1,5 kilometri, bet Vecāķu – nepilni trīs kilometri.

Šogad siltās un saulainās vasaras laikā Rīgas peldvietas ir kupli apmeklētas un iedzīvotāju iecienītas. Rīgas pašvaldības policija lēsusi, ka šogad peldvietu apmeklētāju skaits daudzkārt pārsniedzis iepriekšējās vasaras sezonas atpūtnieku daudzumu.

Tādēļ Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt akurātiem, neatstāt aiz sevis sadzīves atkritumus, lai netraucētu vasaras priekus pārējiem apmeklētājiem.

Jūras peldvietu uzturēšanai un uzkopšanai Rīgas dome šogad kopumā atvēlējusi 60 000 latu. Šogad minētajās peldvietās uzstādītas vairāk nekā 20 jaunas pārģērbšanās kabīnes, izveidoti jauni bērnu rotaļu laukumi, izliktas pārvietošanās laipas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, uzstādītas jaunas pārvietojamās tualetes un veikti daudzi citi infrastruktūras uzlabojumi.

Rīgas oficiālajās peldvietās regulāri tiek izvesti visi atkritumi, nepieļaujot to uzkrāšanos. Atkritumu savākšana, konteineru un urnu iztukšošana tiek veikta katru dienu, bet laikā, kad peldvietas tiek apmeklētas īpaši - brīvdienās un karstā laikā - pat vairākas reizes dienā. Peldvietu uzkopšana tiek sākta katru dienu pulksten piecos no rīta. Piemēram, Vecāķos, ņemot vērā vēja un nelabvēlīgo straumes virzienu, pēdējās nedēļas laikā ir izvesti aptuveni 400 kubikmetru jūras izmešu.

Vakarbuļļu un Daugavgrīvas peldvietā kopā ir izvietoti 28 atkritumu konteineri un urnas. Savukārt Vecāķu peldvietā gar jūras malu ir izvietoti 23 konteineri, no kuriem septiņi ir paredzēti stiklam un Pet -pudelēm. Pludmales un Selgas ielas galos pie jūras ir izvietoti vēl pa četriem atkritumu konteineriem, informē RD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!