Foto: F64

Otrdien, 8.oktobrī, Siguldas pilsētas vidusskolā sociālo zinību stundu vadīja "FMS Software" valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs, kurš skolēniem stāstīja par tehnoloģiju lomu sabiedrībā, portālu "Delfi" infomē izglītojošā projekta "Iespējamā misija" akcijas "Iedvesmo mācīties!" rīkotāji.

Bergs skolēniem izklāstīja savu redzējumu, kā tehnoloģiju straujā attīstība ietekmē sabiedrību, dalījās pieredzē par dažādiem tehnoloģiju rīkiem un sociālo tīklu aplikācijām, kas maina sabiedrības ikdienu un cilvēku skatījumu uz pasauli, piemēram, "Facebook", "Twitter", "e-klase", "Wikipedia" un "Geocaching". Uzņēmējs atklāja arī savu profesionāļa redzējumu par cilvēku uzvedību un izteiksmes līdzekļiem sociālajos tīklos.

Noslēdzot stundu, Bergs nāca klajā ar diviem vēstījumiem: pirmkārt, sabiedrība tehnoloģiju iespaidā viennozīmīgi mainās, tāpēc skolēniem būtu jāizmanto iespējas, kas negaidīti var rasties. Uzņēmējs skolēniem stāstīja, kā savulaik vidusskolā ir izvēlējies patstāvību, sācis veidot savu mazo biznesu saistībā ar elektroniku un vēlāk studējis radio tehnoloģijas, jo tās kļuva aizvien aktuālākas un  perspektīvākas.

Otra ziņa reizē bija arī kā novēlējums skolēniem — tehnoloģijas ir tikai rīks un skolēniem ir un būs jādomā, lēmumi dzīvē jāpieņem pašiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!