Foto: LETA

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) neredz šķēršļus Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītājas amatā apstiprināt šos pienākumus tagad pildošo Ināru Pētersoni, to ceturtdienas rītā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja premjers.

Pētersone ir finanšu ministra Andra Vilka virzītā kandidāte un premjers raidījumā uzsvēra, ka neredz iemeslus, lai viņu amatā neapstiprinātu, noliedzot baumas, ka "Vienotībā" šajā jautājumā valda nesaskaņas.

"Šis jautājums ir paša finanšu ministra rokās. Domāju, ka viņš tuvākajā laikā šo kandidātu arī virzīs," raidījumā sacīja premjers, bilstot, ka neredz iemeslus iebildumiem.

Jau vēstīts - publiski izskanējis, ka tieši atsevišķu "Vienotības" politiķu iebildumi kļuvuši par iemeslu tam, ka valdība vēl nav lēmusi par Pētersones apstiprināšanu VID ģenerāldirektora amatā. TV 3 raidījums "Nekā personīga" svētdien ziņoja, ka VID ģenerāldirektora amatam apspriesta arī Finanšu policijas priekšnieka Kaspara Čerņecka kandidatūra. Taču Vilks iepriekš to noliedza.

"Delfi" jau ziņoja, ka iepriekšējā VID vadītāja Jezdakova šovasar iesniedza atlūgumu un kļuva par VID vadības padomnieci. Tomēr neilgi pēc tam aizdomās par līdzdalību nodokļu shēmošanā Jezdakovu aizturēja KNAB.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!