Foto: Publicitātes foto
Jau ceturto gadu Dobele kļūs par dižo sniegavīru tikšanās vietu. Tā ir Baltijas valstīs un arī Eiropā vienīgā pilsēta, kur ziemā neatkarīgi no laikapstākļiem var satikties ar augumā varenajiem sniegavīriem.

Sniegavīru parāde tiks atklāta 1. decembrī un ilgs līdz 1. martam. Lai dobelnieki un tūristi varētu priecāties par brašajiem, raksturos tik dažādajiem sniegavīriem, kopš 9. septembra angārā Dobeles nomalē pie jaunu figūru veidošanas un bijušo atjaunošanas intensīvi strādā mākslinieku komanda. Jau ceturto gadu sniegavīrus veido profesionālas tēlnieces Inta Berga un Agnese Rudzīte-Kirillova.

Inta Berga dobelniekiem ir labi pazīstama, jo atjaunojusi Dobelē uzstādīto Kārļa Zemdegas Dobeles atbrīvošanas pieminekli un veidojusi Dobeles pilsdrupās redzamo piemiņas zīmi tur notikušajiem pirmajiem Kurzemes Dziesmu svētkiem 1870. gadā.

Agnese Rudzīte-Kirillova strādā ar visdažādākajiem materiāliem – bronzu, metinātu metālu, ledu, sniegu, smilti, koku, stiklašķiedru, putuplastu -, veido uguns skulptūru šovus. Ar saviem darbiem piedalījusies daudzās izstādēs Latvijā un festivālos, konkursos un komerciālos projektos ārzemēs, iegūstot godalgotas vietas.

Tēlniecēm palīdz Jānis Bergs un Anatolijs Kirillovs, bet radošās komandas darbu organizē un ar savām idejām iedvesmo pašvaldības arhitekts Jānis Kukša.

Ar katru gadu Sniegavīru saime pilsētas laukumos aug plašumā un dažādībā. Šogad Dobelē satiksim vairāk nekā 30 dažādus tēlus. Jau iepazītajiem sniegavīriem šajā ziemā būs pievienojušies visnotaļ nopietnu profesiju pārstāvji - šoferis, sētnieks, santehniķis, maizes cepējs un citi, kas pārstāvēs Dobeles uzņēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!