Foto: LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Monitoringa centrs tuvākajā laika uzsāks "Pirmā Baltijas kanāla" (PBK) satura monitoringu, lai pastiprināti uzraudzītu likuma ievērošanu, kas regulē elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbību. Plānots pārbaudīt PBK saturu, kas tiek pārraidīts gan Latvijā, gan Lietuvā, gan Igaunijā.

NEPLP jau ir uzsākusi administratīvo lietu pret kanālu PBK saistībā ar PBK raidījumu "Cilvēks un likums" un skandāls saistībā ar šo raidījumu apliecina, ka NEPLP ieplānotais PBK satura monitorings ir nepieciešams, norāda  NEPLP priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Monitoringa centrs pārbaudes veic vai nu pēc par attiecīgo jomu - komerciālās televīzijas, sabiedriskā televīzija, radio un citu atbildīgā NEPLP locekļa ierosinājuma vai arī pēc sūdzības saņemšanas.

Jau vēstīts, ka NEPLP pārbaudīs PBK pārraidi par notikumiem Lietuvā 1991.gadā, kas saniknoja kaimiņvalsts sabiedrību. Pieaicinātie krimināltiesību eksperti to analizēs divas nedēļas.

Savukārt Lietuvā uz trim mēnešiem pārtraukta Krievijas PBK ārpus Eiropas Savienības (ES) radītā satura retranslācija. 

Tiesas lēmums apstiprina Lietuvas Radio un televīzijas komisijas pagājušajā trešdienā nolemto. Lēmums ir galīgs un nav pārsūdzams.

Lietuva
pret PBK vērsās par televīzijā pārraidītu raidījumu "Cilvēks un likums", kurā pausta nicinoša attieksme pret Lietuvas brīvības cīņām un 1991.gada 13.janvāra traģiskajiem notikumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!