Foto: Saeimas administrācija

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku vēstule, kurā premjers aicināts atbrīvot biroja vadītāju Jaroslavu Streļčenoku no amata, ir manipulācijas un šantāžas instruments, Latvijas Televīzijas raidījumā "Sastrēgumstunda" norādīja Saeimas Korupcijas novēršanas apkarošanas komisijas vadītājs un bijušais KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs (V).

"Vēstulē nav aprakstīti pārkāpumi. Vēstule ir manipulācijas instruments, ar ko mēģina šantažēt premjeru," pauda Loskutovs, aizstāvot KNAB vadītāju Streļčenoku, kuram esot tiesības prasīt no saviem darbiniekiem ievērot darba disciplīnu un iesniegt atskaites.

"Streļčenoka kungs izmanto savas likumīgās tiesības un pieprasa elementāro kārtību," piebilda deputāts. "Ja kādam nepatīk tas, ko viņš [Streļčenoks] dara, ir divas opcijas - piekrist, ka viņš ir priekšnieks un pildīt viņa prasības, vai izvēlēties citu karjeru."

Loskutovs arī uzsvēra, ka KNAB patlaban pilda savas funkcijas un darbs notiek.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) savu verdiktu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku aicinājumu atcelt no amata biroja priekšnieku Jaroslavu Streļčenoku paudīs pēc tam, kad būs pabeigta KNAB priekšnieka profesionālās atbilstības novērtēšana.

Piecu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) nodaļu vadītāji nosūtījuši vēstuli Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), kurā aicina nekavējoties izveidot komisiju, kas izvērtētu iemeslus KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka atbrīvošanai no amata.Savukārt Streļčenoks to nodēvējis par nomelnošanas kampaņu, kurā nu tiek izmantoti nepatiesi fakti un apgalvojumi.

KNAB nodaļu vadītāji uzskata, ka Streļčenoks nodarbojas ar mērķtiecīgu destruktīvu tirāniju.

Vēstuli premjeram, bijušā KNAB priekšnieka Alekseja Loskutova (V) vadītajai Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijai un ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram parakstījuši Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore, Operatīvo izstrāžu nodaļas vadītājs Juris Jurašs, Operatīvo pasākumu nodaļas vadītājs Jānis Circens, Korupcijas novēršanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece un Iekšējās drošības nodaļas vadītāja Sanita Zandersone-Reisa.

Pēdējā laikā konflikts starp Streļčenoku un KNAB darbiniekiem uzņēmis jaunus apgriezienus. Streļčenoks ierosinājis divas disciplinārlietas pret savu vietnieci Jutu Strīķi, bet 19.septembrī piemēroja disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata - biroja Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei.

Pats Streļčenoks vairākkārt publiski plašsaziņas līdzekļiem norādījis, ka biroja iekšienē notiekošais ir uzskatāms par "it kā nesaskaņām" vai "mākslīgi veidotu konfliktu" un viņa mērķis nav atlaist darbiniekus.

Kārtējā biroja darbinieku vēstule ir "Jutas Strīķes agonija", jo tuvojas viņas novērtēšana un ierosināto disciplinārlietu termiņš, pieļāva Streļčenoks, dodot mājienus, ka Strīķei amatu var nākties zaudēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!