Foto: LETA
Valda Dombrovska (V) valdību veidojošo partiju koalīcijas sanāksmē Nacionālās apvienības (NA) pārstāvji premjeram un koalīcijas partneriem uzsvēruši, ka lēmums atsaukt tieslietu ministru Jāni Bordānu (NA) neesot saistīts ar ministra pieteikto vēlmi reformēt maksātnespējas administratoru "rūpalu", liekot viņiem deklarēt savus ieņēmumus.

To pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja Dombrovskis un NA līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš.

Premjers Dombrovskis uzskata, ka, ņemot vērā NA apliecinājumu, ka Bordāna atsaukšana nav saistīta ar viņa iecerētajām izmaiņām maksātnespējas administratoru darbības regulējumā, var secināt, ka NA neliks nekādus šķēršļus atsauktā tieslietu ministra pieteiktajai reformai.

Bērziņš apgalvo, ka NA jau vairākkārt esot mudinājusi Bordānu izdarīt savu politisko izvēli un lēmums atsaukt ministru, kurš aktīvi iesaistījies biedrības "Demokrātiskie patrioti" pārtapšanā par politisku partiju esot likumsakarīgs, jo šā gada 7.novembrī notiks NA kongress, kurā plānots pabeigt tajā ietilpstošo politisko spēku apvienošanu vienā politiskajā partijā.

"Mēs nerunājam par Bordāna kunga personiskajām īpašībām vai darbu, mēs runājam par politisko izšķiršanos par labu šim jaunveidojamajam politiskajam spēkam," sacīja NA līdzpriekšsēdētājs.

Ņemot vērā NA publiskos iebildumus pret Bordāna dalību "Demokrātiskajos patriotos", pirmdien Reformu partijas (RP) Saeimas frakcijā apspriesta arī RP deputātes Ingas Bites dalība šajā biedrībā, taču Bite partijas biedriem apliecinājusi, ka ir "stabila" RP biedre un tādēļ partija pagaidām neredz iemeslus, lai liegtu deputātei apvienot darbošanos RP ar dalību biedrībā "Demokrātiskie patrioti". To žurnālistiem sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietniece Zanda Kalniņa-Lukaševica.

RP ieskatā, jauna tieslietu ministra izvēle ir NA kompetence un svarīgākais ir, lai ministra nomaiņas dēļ neapstātos plāni reformēt maksātnespējas administratoru darbību regulējošos normatīvos aktus, viņa teica.

NA frakcija un valde vēl nav lēmusi par jauna tieslietu ministra izvirzīšanu, bet Bērziņš aicinās savus partijas biedrus šim amatam izvirzīt NA Rīgas domes frakcijas vadītāju Baibu Broku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!