Foto: DELFI

Noilguma dēļ Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) šefs Jaroslavs Streļčenoks izbeidzis vienu no ierosinātajām disciplinārlietām pret savu vietnieci Jutu Strīķi, portāls "Delfi" uzzināja KNAB.

Šādu lēmumu KNAB priekšnieks pieņēmis pēc disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas slēdzienā norādītās rekomendācijas.

Disciplinārlieta tika ierosināta 17.oktobrī par Strīķes rīcību, neizpildot KNAB priekšnieka 2012.gada 17.maija rīkojumā dotos uzdevumus un neiesniedzot minētajā rīkojumā noteiktās atskaites par paveikto darbu.

Izveidotā disciplinārlietas izmeklēšanas komisija pēc lietas apstākļu izvērtēšanas, konstatēja, ka ierosinātā disciplinārlieta ir izbeidzama, jo bija pagājis KNAB likumā noteiktais procesuālais termiņš Strīķes saukšanai pie disciplināratbildības.

Pamatojoties uz disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas slēdzienu, KNAB priekšnieks 20.novembrī pieņēma lēmumu par disciplinārlietas izbeigšanu, jo ir iestājies noilgums personas saukšanai pie disciplināratbildības.

Papildus KNAB informē - ņemot vērā to, ka Strīķe joprojām nav iesniegusi atskaites par paveikto, viņai ar KNAB priekšnieka rīkojumu ir uzdots līdz šā gada 22.novembrim iesniegt atskaiti par paveikto 2013.gada 1.pusgadā.

Jau vēstīts, ka KNAB ilgāku laiku valda saspringta situācija, jo Streļčenoks un daži viņa padotie konfliktē. Streļčenoks iepriekš pret vairākiem KNAB darbiniekiem ir ierosinājis disciplinārlietas, pret Strīķi – pat divas. Vienā joprojām turpinās izvērtēšana.

KNAB priekšnieks nesen piemērojis disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata - Juridiskās un personālvadības nodaļas vadītājai Ilzei Draveniecei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!