Foto: Publicitātes foto

Tā dēvētās Zolitūdes traģēdijas, kad zem lielveikala “Maxima” drupām dzīvības zaudēja vairāki desmiti cilvēku, upuru piemiņai sēras piektdienas vakarā skandēja Rīgas baznīcu zvani, portālu “Delfi” informēja aculiecinieki.

Jau vēstīts, ka zvanīt baznīcu zvanus upuru un cietušo piemiņai piektdien vienojās kristīgās konfesijas.

Ar zvanu skaņām vēlreiz cilvēki tiek aicināti aizlūgt par bojā gājušajiem, cietušajiem un viņu tuviniekiem.

Vairākas luteriskās baznīcas

Piektdien jau no agra srīta Rīga durvis vēruši arī vairāki luteriskie dievnami, kas parasti ikdienā ir slēgti. Mācītāji un katoļu priesteri ir gatavi sniegt garīgu atbalstu un stiprinājumu traģēdijā cietušajiem un viņu tuviniekiem.

Svētdien, 24. novembrī, visās Romas Katoļu baznīcas arhidiecēzes draudzēs notiks aizlūgums par traģēdijas upuriem un cietušajiem. Tāpat svētdien, 24.novembrī, luteriskā baznīca atzīmē Mirušo piemiņas dienu.

Jau vēstīts, ka dievkalpojums Rīgas Domā piektdien pulcēja vairākus simtus cilvēku, tostarp valsts augstākās amatpersonas, garīdzniekus un diplomātiskā dienesta pārstāvjus, kuri vienojās kopējā aizlūgumā un pieminēja traģēdijā "Maxima" lielveikalā bojā gājušos un cietušos.

Rīgas doma mācītājs Elijs Godiņš atzina, ka klātesošie šeit pulcējušies, lai lūgtu no dieva spēku izturēt šīs dienas, apcerot savu tuvinieku un visu cilvēku ciešanas.

Viņš uzsvēra, ka pēc piedzīvotās traģēdijas ikvienam no mums ir svarīgi nepalikt dusmās un aizvainojumā, bet gan tās izdzīvot, lūgt spēku no Dieva, lai varētu izsāpēt šīs dienas, jo "sāpes ir milzīgas", taču nepieciešams tās pārvarēt, izdzīvot un iet uz priekšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!