Foto: F64
Visās Baltijas valstīs šodien sēros par ceturtdienas vakarā Rīgā, Zolitūdē, notikušās traģēdijas upuriem.

Latvija sēras sākušas piektdien un turpināsies šodien, kā arī pirmdien. Saistībā ar sērām iedzīvotāji ir aicināti nerīkot izklaides pasākumus. Daudzi kultūras, izklaides un sporta pasākumi šajās dienās ir atcelti.

Arī Lietuvā šodien izsludināta sēru diena saistībā ar traģēdiju Rīgā. Šodien pie Lietuvas valsts un pašvaldību iestādēm un citām iestādēm, organizācijām un uzņēmumiem, kā arī dzīvojamiem namiem tiks izkārti Lietuvas valsts karogi ar sēru zīmi.

Arī Igaunijā šodien pie valsts iestādēm tiks izkārti karogi sēru noformējumā. Igaunijas valdība arī aicinājusi ikvienu izkārt karogus ar sēru zīmi, izrādot solidaritāti un līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm.

Kā ziņots, ceturtdien, 21.novembrī, Rīgā, Priedaines ielā, sagruva veikals "Maxima". Traģēdijā gāja bojā un cieta vairāki desmiti cilvēku.

Sestdienas pēcpusdienā zem lielveikala gruvešiem atrasts 54.traģēdijā bojāgājušais. Vēl septiņi cilvēki ir pieteikti kā pazuduši.

Sestdien ap plkst.18 noticis trešais lielveikala jumta nogruvums, kas nebija izraisīts speciāli. Glābēji šajā nogruvumā necieta. Tomēr pēc šī nogruvuma glābēji nolēmuši līdz svētdienas rītam pārtraukt glābšanas darbus sagrautajā lielveikalā, jo veikala konstrukcijas apdraud darbu veicējus.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane pastāstīja, ka lēmums par glābšanas darbu atsākšanu pēc konsultācijām ar tehniskajiem ekspertiem tiks pieņemts svētdien no rīta, aptuveni ap plkst.7 vai 8.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadītājs Armands Ploriņš sestdienas vakarā ar nožēlu konstatēja, ka iespējas zem gruvešiem atrast vēl kādu izdzīvojušo līdzinās nullei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!