Foto: DELFI

Ministru prezidenta Valda Dombrovska (V) demisijas iemesls ir viņa sapratne, ka bez stabila vairākuma Saeimā esošo situāciju atrisināt ir grūti. Tāpēc demisija vērtējama kā ļoti vīrišķīgs solis, sacīja bijušais premjers Vilis Krištopans.

"Sabiedrība bija šokā, nogurusi un nobijusies no situācijas valstī, un Zolitūdes traģēdija to tikai saasināja. Premjers skaidri apzinājās, ka bez skaidra vairākuma atbalsta Saeimā neko atrisināt nebūs iespējams un realitātē valsti vadīja mazākuma valdība," skaidroja Krištopans.

Bijušais premjers uzskata, ka šādā situācijā Dombrovskis rīkojies kā īsts valstsvīrs.

"Patlaban jebkādas prognozes par nākamo valdību ir tumša lieta. Prezidents sāks konsultācijas ar frakcijām, un iespējams ir viss - teorētiski pat "Saskaņas centra" iekļaušana valdībā, lai gan tas ir maz ticams," piebilda Krištopans.

Kā ziņots, uzņemoties politisko atbildību par traģēdiju Zolitūdē, Dombrovskis nolēmis demisionēt. Par atkāpšanos no amata Dombrovskis paziņoja trešdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Viņš uzskata, ka pašreiz ir nepieciešama jauna valdība, kurai ir skaidrs Saeimas vairākuma atbalsts un kura ar jaunu uzticības mandātu spēs risināt valstī pastāvošās problēmas.

Dombrovskis valdību vada kopš 2009.gada marta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!