Foto: LETA

Demisionējušā premjera Valda Dombrovska un valdības vadītāja amatam nominētās Laimdotas Straujumas pārstāvētās ”Vienotības” priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu nepatīkami pārsteidzis valdības veidošanas process, kurā atklājies, ka politiķiem visvairāk rūp ministru krēslu sadalīšana.

To Saeimas spīkere Āboltiņa trešdien teica Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā", atzīstot, ka tik sīva turēšanās pie krēsliem sen nav redzēta un arīdzan viņas pašas pārstāvētās partijas "Vienotība" politiķi tajā nav bez vainas.

"Tika ministri dalīti labos, sliktos un ne tik labos," raksturojot valdības veidošanas gaitu, sacīja Āboltiņa.

Sarunu gaitā panāktais kompromiss gan ļaušot izveidot valdību, kurā neviena no partijām nesirgs ar mazā brāļa sindromu un to nodrošināšot Straujumas piedāvātais valdības modelis, kas paredz vienlīdzīgu ministriju skaita sadalīšanu.

"Strajumā labākais ir pamatīgums un šī turēšanās pie zemes," uzskata Āboltiņa.

Skaidrojot iemeslus, kādēļ "Vienotība" nolēmusi vairs nevirzīt aizsardzības ministra amatam līdzšinējo ministru Arti Pabriku un Aizsardzības ministriju "atdot" ZZS, Āboltiņa uzsvēra, ka Pabriks jau savlaicīgi bijis informēts par to, ka "Vienotība" nevēlas izvirzīt ministru, kurš jau pēc dažiem mēnešiem varētu savu amatu pamest, lai kļūtu par Eiropas Parlamenta deputātu.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš uzticēja Straujumai veidot valdību pēc tam, kad par demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas pērnā gada novembrī paziņoja Dombrovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!