Foto: LETA

Ministru prezidenta amatam nominētā kandidāte Laimdota Straujuma (V) svētdien aicināja Reformu partiju ekonomikas ministra amatam jaunajā valdībā izvirzīt pašreizējo izglītības un zinātnes ministru, ekonomistu Vjačeslavu Dombrovski.

Kā svētdien pēc sarunām ar Straujumu un partijas "Vienotība" pārstāvjiem sacīja RP priekšsēdētājs Edmunds Demiters, viņa vadītās partijas valde par turpmāko rīcību lems pirmdien.

Kā ziņots, RP valde iepriekš nolēma ekonomikas ministra amatam oficiāli izvirzīt pašreizējo ministru Pavļutu, neraugoties uz to, ka Straujuma jau iepriekš paziņojusi, ka neaicinās viņu jaunajā valdībā.

Vēstulē RP valdes priekšsēdētājam Edmundam Demiteram Straujuma bija izteikusi aicinājumu ekonomikas ministra amatam deleģēt kādu citu kandidātu, nevis Pavļutu. Kā piemērotus pretendentus viņa bija minējusi pašreizējo Dombrovski un Ekonomikas ministrijas (EM) parlamentāro sekretāru Vilni Ķirsi (RP).

Argumentējot savu nostāju, Straujuma min to, ka uzņemoties politisko atbildību par Zolitūdē notikušo traģēdiju, demisionēja Valda Dombrovska (V) vadītā valdība. Pieņemot šādu lēmumu, Dombrovskis paziņoja, ka nepiekritīs veidot nākamo valdību ētisku apsvērumu dēļ. "Uzskatu, ka, demisionējot valdībai, politiskā atbildība par notiekošo būvniecības nozarē ir jāuzņemas arī nozares ministram Danielam Pavļutam," norāda Straujuma.

"Iepazīstoties ar šī brīža piedāvātajām izmaiņām būvniecības likumdošanā, redzams, ka EM nav savlaicīgi izstrādājusi nepieciešamo normatīvo regulējumu, lai jaunais Būvniecības likums varētu pilnvērtīgi tikt ieviests 1.februārī," pauž Straujuma.

Neraugoties uz Straujumas pausto nostāju pret Pavļuta nākšanu valdībā, RP valde ceturtdien vakarā tomēr nolēma izvirzīt viņa kandidatūru ekonomikas ministra amatam. Vienlaikus valde vienojās par nepieciešamību aicināt uz sarunu Straujumu un "Vienotības" vadību, lai pārrunātu izveidojušos situāciju.

Pavļuts ir sniedzis savu skaidrojumu, kāpēc viņš noraida Straujumas izteikto kritiku.

RP iekšienē ir dažādi viedokļi - vai nu palikt opozīcijā, vai arī iet koalīcijā un valdībā bez Pavļuta, žurnālistiem pēc RP valdes sēdes atzina Demiters.

Straujumas nosauktā Ministru kabineta sastāvs būs jāapstiprina Saeimas balsojumā, kas varētu notikt 22.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!