Foto: LETA

Saeima ceturtdien pagarināja iepriekš noteikto termiņu otrreizējai caurlūkošanai nodoto Imigrācijas likuma grozījumu izskatīšanai parlamenta plenārsēdē – izskatīšanas datums pārcelts uz šā gada 10. aprīli.

Saskaņā ar sākotnēji lemto, Saeimai par grozījumiem, kurus Valsts prezidents Andris Bērziņš novembrī nosūtīja otrreizējai caurlūkošanai, būtu jālemj vēl šomēnes, taču Saeimas Tautsaimniecības komisija vēl nav ķērusies pie likumam iesniegto priekšlikumu vētīšanas.

"Par" termiņa pagarināšanu bija 68 deputāti, "pret" bija 14 parlamentārieši.

"Delfi" jau vēstīja, ka prezidents savā vēstulē par Imigrācijas likuma grozījumu nodošanu otrreizējai caurlūkošanai apšaubījis ieceri ieviest kvotas termiņuzturēšanās atļauju saņemšanai apmaiņā pret investīcijām nekustamajos īpašumos, kā arī likuma normu, kas paredz, ka uzturēšanās atļaujas var saņemt arī cilvēki, kas iemaksājuši valsts budžetā 50 000 eiro.

"Vienotības" deputāti Imigrācijas likumam ir iesnieguši priekšlikumus, kas paredz būtiski - no pašreizējiem 150 000 eiro līdz 250 000 eiro - palielināt investīciju sliekšņus uzturēšanās atļauju saņemšanai par ieguldījumiem nekustamo īpašumu iegādē.

Savukārt Nacionālās Apvienības deputāti rosina atteikties no likuma normām, kas noteic, ka atļaujas var saņemt cilvēki, kas iemaksājuši valsts budžetā 50 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!