Foto: DELFI Aculiecinieks
"Kārtējo reizi, pamanot deviņus līdz vienpadsmit gadu vecus puikas un meitenes taisnā ceļā no skolas ar visām somām dodamies iekšā šai brūkošajā ēkā, beidzot nolēmu arī pati pārbaudīt, kas tajā tik vilinošs," raksta Katja.

"Nevienu no viņiem kadrā diemžēl noķert neizdevās. Pamanot mani ierodamies, viņi nozuda skatienam. Bet tā vien gribas Salaspils domes vadībai pajautāt: cik ilgi tā vēl turpināsies? Kāpēc šis nams joprojām ir pieejams nepilngadīgiem "apmeklētājiem"?"

Salaspils domes priekšsēdētāja palīgs Gatis Puriņš: "Vēlētos ieviest skaidrību situācijā ar nepabeigto daudzdzīvokļu māju Mežmalas ielā 1. Salaspils novada dome jau 2012. gada februārī ar speciālu lēmumu ir uzdevusi šī nepabeigtā objekta īpašniekam SIA "Daugavas būvserviss" uzstādīt norobežojumus apkārt jaunbūvei, kas izslēgtu iespēju būvlaukumā iekļūt nepiederošām personām.

Būves īpašnieks tajā brīdī atradās maksātnespējas procesā, un atbilstoši maksātnespējas administratora sniegtajām rakstveida ziņām maksātnespējīgai sabiedrībai finansu līdzekļu jaunbūves norobežošanai nav, un tādējādi šis pienākums netika izpildīts.

Gadījumos, kad īpašnieks neveic pienākumu norobežot šādus nepabeigtus objektus, šādas tiesības ir pašvaldībai, vēlāk piedzenot ieguldītos līdzekļus no īpašnieka.

Tomēr finansiālie ieguldījumi tik liela objekta norobežošanai sasniegtu vairākus desmit tūkstošus eiro, un šādu kopējā budžeta līdzekļu atgūšana nākotnē var būt neiespējama īpašnieka finansiālā stāvokļa dēļ. Turklāt, visticamāk, tie, kas vēlētos iekļūt norobežotajā būvobjektā, tik un tā atrastu šādu iespēju. Drošākais risinājums būtu objektu demontēt, taču tas izmaksātu jau vairāk kā simts tūkstošus eiro, kuru atgūšana tāpat būtu apšaubāma.

Jautājums, vai pašvaldība var atļauties šādus tēriņus paliek atklāts. Šobrīd graustam tiek pievēsta pastiprināta pašvaldības policijas uzmanību, iespēju robežās novēršot nepiederošo personu atrašanos tajā."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!