Foto: DELFI

Politiskā partija "Reģionu alianse" nākamnedēļ, 15.februārī, rīkos partijas biedru kopsapulci, kurā tiks lemts par piedalīšanos vēlēšanās un par jaunu biedru uzņemšanu, tostarp, iespējams, arī par bijušā Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Mārtiņa Bondara uzņemšanu partijā, pastāstīja "Reģionu alianses" līderis Andrejs Ence.

Līdz kopsapulcei viņš atteicās sniegt sīkākus komentārus par partijas plāniem. Kopsapulce 16.februārī plkst.11 notiks Ādažu Kultūras centrā, Ādažos, Gaujas ielā 33a.

Bondars joprojām ir izvairīgs par savu turpmāko dalību partijā - jautājums par viņa vietu partijā pēc būtības neesot apspriests. "Mums nav bijušas sarunas, kāda būs mana loma, ja iesaistīšos partijā." Partijā oficiāli viņš nav iestājies, taču aģentūrai LETA atzina: "Manas simpātijas pieder "Reģionu aliansei" un tiem procesiem, ko tā organizē un par kuriem tā iestājas. Laiks rādīs, kā šī sadarbība izvērtīsies. Viņi iepazīst mani, es iepazīstu viņus."

Bondars norādīja, ka partijas vadība un valde aktīvi gatavojas vēlēšanām un šis process ietver gan valdības, gan Eiroparlamenta vēlēšanas, taču viņš norādīja, ka par šiem jautājumiem nav tiesīgs runāt "Reģionu alianses" vārdā.

Jau ziņots, ka partija "Reģionu alianse" uzrunājusi bijušo Valsts prezidenta kancelejas vadītāju Bondaru iestāties partijā un kļūt par tās premjera amata kandidātu. Ence janvārī norādīja, ka Bondars "Reģionu aliansi" konsultē partijas programmas izstrādē, un neslēpa, ka ir notikušas sarunas arī par viņa iestāšanos partijā. "Piedāvājām viņam šādu iespēju - ja viņš mums palīdz, varbūt grib [stāties partijā]," norādīja partijas vadītājs.

Bondars uz šo piedāvājumu skaidru atbildi nesniedza un janvāra vidū uzsvēra, ka ar partiju sadarbojas padomdevēja statusā.

Šā gada vasarā Bondars aktīvi piedalījies arī ekspremjera Einara Repšes vadītās biedrības "Latvijas attīstībai" diskusijās un reklāmās, taču šo darbošanos Bondars komentēja kā "sabiedrisku darbu" un norādīja, ka pats nav iestājies biedrībā "Latvijas attīstībai" un neplāno to darīt. Sabiedriskais darbs esot arī viņa dalība organizācijā "Ekonomistu apvienība 2010", kas nodarbojas ar makroekonomikas jautājumiem un kurā Bondars ir biedrs un valdes loceklis.

Bondars norādīja, ka kopš pagājušā gada vasaras biedrības "Latvijas attīstībai" aktivitātēs vairs nav iesaistījies.

"Reģionālā alianse" iecerējusi izveidot reģionālo partiju apvienību, lai veicinātu reģionālo politisko spēku apvienošanos un kopīgi startētu 12.Saeimas vēlēšanās 2014.gadā. Šo ieceri atbalsta Vidzemes partija, bet citi potenciālie sadarbības partneri oficiālu apstiprinājumu vēl nav snieguši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!