Foto: LETA

Mediju interese par "Vienotības" biedres un bijušās demisionējušā premjera Valda Dombrovska (V) biroja vadītājas Olitas Augustovskas iecelšanu starptautiskās lidostas "Rīga" valdē, pamatīgi saērcinājusi "Vienotības" priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu – viņa paziņojusi, ka Latvijā valda politiķu diskriminācija.

Tā izpaužoties tādējādi, ka, tiklīdz kāds cilvēks kļuvis par kādas politiskās partijas biedru, tā viņa pretendēšana uz amatu kādā valsts kapitālsabiedrībā izraisa skandālu, atsaucoties uz parlamenta spīkeres teikto, otrdien ziņo TV3.

Šāda situācija, kad politiskajām aprindām pietuvinātas personas bez konkursa tiek ieceltas valsts kapitālsabiedrību valdēs, kur saņem lielu atalgojumu, nebūtu iespējama, ja Saeima būtu pieņēmusi jauno Valsts kapitālsabiedrību pārvaldības likumu, kas parlamentā tika iesniegts vēl iepriekšējā ekonomikas ministra Daniela Pavļuta laikā. Tomēr likuma pieņemšana ir iestrēgusi un viens no politiskajiem spēkiem, kas bremzē tā pieņemšanu, ir "Vienotība", norāda TV3.

Tikmēr citu politisko spēku pārstāvji atgādina, ka Augustovska, kas ar "Vienotību" pārstāvošā satiksmes ministra Anrija Matīsa gādību būs tikusi pie 4000 eiro lielas mēnešalgas par darbu starptautiskās lidostas "Rīga" valdē, ne tuvu nav vienīgā "Vienotībai" tuvu stāvošā persona, kas pēdējos gados tikusi pie labi atalgotiem amatiem valsts kapitālsabiedrībās. Tā, piemēram, Rīgas domes deputāts Olafs Pulks sniedz padomus "Pasažieru vilciena" vadībai, bet bijušais tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs iekārtots šī paša uzņēmuma valdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!