Foto: DELFI

Drošības iestādes ir gatavas riskiem, kas varētu būt gaidāmi 16.marta pasākumos, tomēr nevar izslēgt arī kādas provokācijas saistībā ar notikumiem Ukrainā, pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes žurnālistiem sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP).

Viņš uzsvēra, ka drošības iestāžu pamatuzdevums būs nodrošināt, lai verbālā konfrontācija nepāraugtu vardarbībā. Ministrs arī skaidroja, ka iekšējiem riskiem esam gatavi, bet jāņem vērā, ka ir globālais risks, kas saistīts ar notikumiem Ukrainā, tāpēc nevar izslēgt provokācijas.

Vienlaikus politiķis uzsvēra, ka Valsts policija 16.martā strādās pastiprinātā režīmā, savukārt robežsardze jau tagad strādā pastiprinātā režīmā. Tiek darīts viss, bet jāsaprot, ka jebkurai valsts sistēmai ir sava kapacitāte, piebilda Kozlovksis, vienlaikus paužot, ka drošības iestādes ir gatavas riskiem.

Ministrs arī skaidroja, ka katru gadu pasākumu pieteicēji un dalībnieki ir nemainīgi, līdz ar to iespējamie notikumu scenāriji ir zināmi. Tomēr saistībā ar notikumiem Ukrainā situācija ir neviennozīmīga, sacīja Kozlovskis, piebilstot, ka nepieciešamības gadījumā būs jāreaģē arī pasākumu vietās.

Kā ziņots, latviešu leģionāru piemiņas dienā šogad ir gaidāmi augstāki drošības riski un uz pasākumiem Rīgā varētu ierasties arī radikāli noskaņotas personas no ārvalstīm, aģentūrai LETA iepriekš sacīja Drošības policijas (DP) priekšnieks Jānis Reiniks. Reiniks skaidroja, ka drošības riski šogad ir augstāki un tam par iemeslu ir notikumi Ukrainā un pieteiktie antifašistu pasākumi Rīgā.

Rīgas domes Sapulču, piketu un gājienu komisija nolēma atļaut visus 16.martā pieteiktos pasākumus, nosakot, ka pretēju viedokļu paudējiem būs liegts izmantot skaņu pastiprinošas iekārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!