Foto: LETA



Visa mana dzīve bijusi - mūžu dzīvo, mūžu mācies, vaicāts par sarežģījumiem komunikācijā ar sabiedrību ceturtdien Latvijas Radio raidījuma "Krustpunktā" sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Viņš uzsvēra, ka šis princips attiecināms arī uz komunikācijas jomu.

Prezidents atzina, ka biznesa vidē, kur viņš darbojies līdz prezidentūrai, komunikācijas iemaņas bijušas savādākas - tur bijusi komunikācija "viens pret vienu", tāpēc attiecībā uz plašāku komunikāciju, viņš visu laiku mācoties.

Vaicāts, vai pēc tam, kad parādījusies atklātā vēstule ar aicinājumu viņam izvērtēt savas iespējas ieņemt šo amatu, viņš pārdomājis, ka varētu vairs nebūt prezidents, Bērziņš atbildēja, ka visu laiku vērtē situāciju. "Tas visu laiku ir procesā," sacīja prezidents.

Viņš nesniedza skaidru atbildi uz jautājumu, vai pēc pilnvaru beigām kandidētu uz šo amatu vēlreiz, sakot, ka vēl priekšā ir smags darba gads.

Tāpat Bērziņš sacīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins Latvijā nav gaidīts, un viņa vizīte šeit pašreizējos politiskajos apstākļos ir neiespējama.

Lēmums par patriarha Kirila vizītes pārcelšanu bijis pareizs, lai šajā neskaidrajā un politiskās nestabilitātes situācijā nesajauktu "reliģiskās un politiskās lietas" un "neradītu negatīvu nokrāsu šai vizītei".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!