Foto: LETA

Sporta totalizators "viensviens.lv" ar 70% varbūtību prognozē, ka pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš netiks pārvēlēts uz otru pilnvaru termiņu.

"Prognozēt šobrīd prezidenta vēlēšanu iznākumu mūs mudināja Valsts prezidenta plašu rezonansi izraisījušie izteikumi par to, ka uzaicinājums ierasties Rīgā Krievijas Federācijas prezidentam Vladimiram Putinam joprojām ir spēkā," skaidro SIA "viensviens.lv" sporta totalizatora vadītājs Arvīds Rasa.

Viņaprāt, varbūtība Andra Bērziņa pārvēlēšanai uz otro termiņu prezidenta amatā uz nākamajiem četriem gadiem samazinās un šobrīd ir 30%. Totalizatora klientiem tiek piedāvātās likmes koeficienti 3,20 par to, ka Bērziņš tiek ievēlēt atkārtoti, un 1,35, ka netiek.

Tomēr, atbilstoši bukmeikeru prognozēm, patlaban nevar pilnībā izslēgt iespēju, ka Bērziņš tomēr tiks pārvēlēts.

"Kopš prezidentūras sākuma Bērziņš ir daudz kritizēts un ne vienmēr baudījis sabiedrības atbalstu, taču jāatceras, ka rudenī notiks Saeimas vēlēšanas, un pēc tām politisko partiju pārstāvju samērs parlamentā var krietni mainīties. Tomēr, ņemot vērā iepriekšējo prezidentu vēlēšanas, ir sagaidāma plaša politiskā tirgošanās, kur šobrīd vēl nezināmu kombināciju dēļ Andris Bērziņš atkārtoti var tikt pie nepieciešamā deputātu atbalsta,"  domā Rasa.

Sporta totalizatora vadītājs prognozē, ka arī šoruden Saeimas vēlēšanās uzvarēs "Saskaņas centrs", piedāvājot likmes koeficientu 1,20 jeb 70% varbūtību uzvarēt. Kā nākamie pretendenti uz uzvaru vēlēšanās tiek minēti "Vienotība" (13%) un "Zaļo un zemnieku savienība" (7%).

"Delfi" jau vēstīja, ka šīs nedēļas sākumā vairāki simti Latvijā pazīstamu cilvēku parakstīja atklāto vēstuli, kurā aicina Bērziņu izvērtēt savu spēju turpināt ieņemt valsts augstākās amatpersonas amatu. Pats Bērziņš atzinis, ka esot nepietiekami skaidrojis savu nostāju saistībā ar Ukrainas krīzi, taču no amata atkāpties viņš negrasās. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!