Foto: LETA
Tā kā ar tiesas spriedumu amatā atjaunota Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Jaroslava Streļčenoka vietniece Juta Strīķe, tad Streļčenokam "jāmeklē kļūdas savā attieksmē," pirmdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja premjerministre Laimdota Straujuma ( V).

Straujuma sacīja, ka Streļčenoka un Strīķes konfliktā, "acīmredzot premjeram būs jāiesaistās," jo abas augstās KNAB amatpersonas divus gadus nespēj sadzīvot. Ja risinājums šai situācijai netikšot rasts, tad būšot jādomā par KNAB vadītāja nomaiņu.

Straujumai paredzēta atsevišķa tikšanās gan ar Strīķi, gan Streļčenoku.

Ja abas amatpersonas iepriekš nav varējušas "sadzīvot," tad arī pēc tiesas sprieduma par Strīķes atjaunošanu amatā, "grūti iedomāties, ka tagad notiks mierīga sadzīvošana," sacīja Straujuma.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa atcēla KNAB priekšnieka Streļčenoka lēmumu par savas vietnieces Jutas Strīķes atbrīvošanu no amata. Pēc tiesas sēdes Strīķe žurnālistiem norādīja, ka būs darbā tiesas norādītajā laikā. KNAB paredzējis šo spriedumu pārsūdzēt.

Piektdien viņa ieradās darbā KNAB. Strīķes darba vieta ir aprīkota ar datortehniku. KNAB noteicis, ka patlaban viņa var veikt darbus, kas nav saistīti ar valsts noslēpumu. Vienlaicīgi KNAB joprojām precizē pilntiesīgu pienākumu apjomu Strīķei.

Pilnais tiesas spriedums būs pieejams 24.aprīlī.

Lieta līdz tiesai nonāca pēc tam, kad Streļčenoks 7.februārī trešo reizi uzteica darbu savai vietniecei Strīķei, bet tad Straujuma strīdā neiejaucās un Streļčenoka rīkojumu neatcēla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!