Foto: LETA

Par apkuri šā gada martā rīdziniekiem būs jāmaksā vidēji par 38% mazāk nekā iepriekšējā gada martā, informē "Rīgas siltums".

Uzņēmuma pārstāve Linda Rence skaidro, šogad siltuma patēriņš samazinājies vidēji par 33%, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. To ietekmēja āra gaisa temperatūras starpība: vidējā āra gaisa temperatūra šogad bija +4,7 grādi, kas ir par 8,5 grādiem siltāk nekā pērnā gada martā, kad tā bija -3,8 grādi.

Tāpat rēķini martā ir zemāki, jo siltuma cena ir par 7,3% mazāka – šogad tā bija 56,47 eiro par megavatstundu bez PVN, bet pagājušā gada martā tā bija 60,91 eiro par megavatstundu.

Savukārt salīdzinot šā gada marta un februāra rēķinus, tie sarukuši par vidēji 14%. Gaisa temperatūra martā bija vidēji par 1,1 grādiem siltāka.

Rence gan norāda, ka dažādā siltumenerģijas patēriņa dēļ iedzīvotājiem rēķinu samazinājums var atšķirties. Siltuma patēriņu ietekmē katras mājas norobežojošo konstrukciju siltumtehniskie rādītāji – mājas, jumta, bēniņu, pagrabtelpu siltinājums, logu un durvju stāvoklis, kā arī apsaimniekotāju ieregulētais režīms individuālajos siltummezglos. Apkures izmaksas ir zemākas līdz pat 50% tajās mājās, kurās veikti energotaupīšanas pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!