Foto: DELFI

Rīdziniekiem februārī par aptuveni 2% saruks siltuma cena, portālu “Delfi” informēja AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Siltuma cena no šā gada 1.februāra būs 56,47 eiro par megavatstundu bez PVN, kas ir par teju 2% mazāka, nekā janvārī, kad tā bija 57,40 eiro par megavatstundu bez PVN. Prognozēts, ka siltuma cena paliks nemainīgi zema arī martā un aprīlī.

Siltumenerģijas cena februārī Rīgā ir arī zemākā Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tā ir par 24% mazāka nekā Viļņā un par 17% mazāka, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Tallinā.

Siltumenerģijas cena februārī, prognozes martā un aprīlī noteiktas, pamatojoties uz akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" šī gada 10.februārī publicēto paziņojumu "Latvijas Vēstnesī" par dabasgāzes tirdzniecības cenu februārī un prognozēm martā, aprīlī.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!