Foto: F64

AS "Rīgas siltums" siltumenerģijas tarifs janvārī būs 57,40 eiro par megavatstundu, informēja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Tiek prognozēts, ka šāds tarifs saglabāsies arī februārī, savukārt martā sagaidāms, ka siltumenerģijas tarifs vēl saruks un būs 56,47 eiro par megavatstundu.

Siltumenerģijas tarifs janvārī Rīgā ir zemākais starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Tas ir par 23% mazāks nekā Viļņā un par 15% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Tallinā.

Siltumenerģijas tarifs janvārī, prognozes februārī un martā noteiktas, pamatojoties uz akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" paziņojumu par dabasgāzes tirdzniecības cenu 284,57 eiro par tūkstoš kubikmetriem gāzes. Savukārt martā prognozētā dabasgāzes tirdzniecības cena samazināsies un būs 277,46 eiro par tūkstoš kubikmetriem gāzes.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometri, no kuriem 74% ir "Rīgas siltuma" īpašums.

AS "Rīgas siltums" akcionāri ir Rīgas dome, kurai pieder 49%, Latvijas valsts, kurai pieder 48,995%, AS "Dalkia City Heat" - 2% un AS "Latvenergo" - 0,005% kapitāla daļu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!