"Svētdien, 27.aprīlī, ap pkst.19.00 tirdzniecības centrā "Spice" atskanēja paziņojums latviešu valodā, kurā es (nezinādama latviešu valodu) sapratu tikai vienu vārdu "Uzmanību!". Taču šādā veidā atskan jebkurš no paziņojumiem lielveikalos," raksta Tatjana.

"Vīrs, zinādams latviešu valodu, paziņojumam nepievērsa itin nekādu uzmanību un tāpēc es nospriedu, ka tas nav nekas būtisks. Pēc trim minūtēm izgāju no veikala ar savu iepirkuma ratiņiem un pie manis pienāca cita veikala pārdevēji, kuri to bija tik tikko slēguši, sakot "Tā bija avārijas trauksme! Mēs baidāmies, ejiet laukā, tā jau ir bijis!".

Tajā brīdī aizvērās ne vairāk kā pieci veikali. Ļaudis stāvēja uz veikala otrā stāva balkona, skatījās lejup. Daži turpināja ēst, daži iepirkties...

Eskalatori nedarbojās (liftu nepārbaudījām), dega avārijas izeju lampiņas, gandrīz visiem bija vienalga. Vai tad tiešām Zolitūde jau aizmirsusies? No šejienes līdz traģēdijas vietai vien 20 minūšu gājiens."

Video no notikuma vietas atsūtījis aculiecinieks Kristaps.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti 30 eiro vērtībā restorāna apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!