Foto: LETA
Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienas, 4.maija svinības Rīgā pulcēja ap 40 000 apmeklētāju, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Svētkus cilvēki atzīmēja ar daudzveidīgiem kultūras un sporta pasākumiem, svētki izskanēja ar koncertuzvedumu 11. novembra krastmalā "24 dziesmas Latvijai", kurā varēja noklausīties iemīļotu skatuves mākslinieku priekšnesumu - dziesmas no Atmodas laika, kā arī pēdējos gados tapušas pašmāju autoru kompozīcijas.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai veltīti svētku pasākumi risinājās gan pilsētās centrā – pie Brīvības pieminekļa, 11. novembra krastmalā un Vērmanes dārzā, gan apkaimēs – Lucavsalas aktīvās atpūtas parkā, pie kultūras centriem Imantā un Iļģuciemā, pie Kultūras pils "Ziemeļblāzma", kā arī Pļavnieku parkā.

Dienas gaitā pasākumi pulcēja ap 40 000 apmeklētāju, vēsta domē.

Iedzīvotāji pulcējās pie Brīvības pieminekļa, lai noklausītos Latvijas izglītības iestāžu putēju orķestru prikšnesumu un noskatītos ziedu nolikšanas svinīgo ceremoniju. Tāpat kā citus gadus, tika veidota kompozīciju "Ziedu Latvija", kura būs apskatāma līdz 5. maija vakaram.

Cīņā par Krastmalas kausu iesaistījās 13 basketbola, 16 futbola un 11 handbola komandas. Sporta aktivitātes 11. novembra krastmalā noslēdzās ar tradicionālajām Lielās virves vilkšanas sacensībām un Daugavas labā krasta uzvaru tajās.

Gan Lucavsalā un Pļavnieku parkā, gan Vērmanes dārzā un kultūras pils "Ziemeļblāzma" parkā bija sastopamas ģimenes ar bērniem, un arī vecāka gadu gājuma cilvēki, kas aktīvi iesaistījās piedāvātajās aktivitātēs, meistardarbnīcās un klausījās sarūpēto kultūras programmu. Lucavsalā bija novērojama liela interese veloruļla sacensībām, šautriņu mešanas čempionātam un orientēšanās labirintam. Vakara koncertā Vērmanes dārzā klausītāju vidū pārsvarā bija jaunās paaudzes rīdzinieki un pilsētas viesi, kuri baudīja pašmāju grupu "Sus Dungo", "The Sound Poets" uzstāšanos un Islandes viesu – grupas "Mammút" priekšnesumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!