Foto: DELFI
Rīgā piektdien notikušajā pasākumā pie Uzvaras pieminekļa kopumā izrakstīti 65 administratīvo pārkāpumu protokoli, kā arī divi 9.maija svinētāji sodīti Rēzeknē un viens Liepājā, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

42 protokoli ir par alkoholisko dzērienu lietošanu sabiedriskā vietā vai atrašanos alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. 11 protokoli – par dabisko vajadzību kārtošanu tam neparedzētā vietā. Pieci protokoli par nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām.

Pie četriem protokoliem tikuši cilvēki, kuri nevarēja uzrādīt derīgus personu apliecinošus dokumentus vai nav deklarējušas dzīvesvietu. Divi protokoli ir par sīko huligānismu, kā arī par aģitācijas noteikumu pārkāpšanu – personas pasākumu laikā nodarbojās ar nelikumīgu politisko aģitāciju.

Vēl pa vienam protokolam noformets par tirdzniecības noteikumu pārkāpšanu, kā arī par sapulču, gājienu un piketu, kā arī publisko izklaides un svētku pasākumu organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu – persona izmantoja publisku pasākumu laikā aizliegtu padomju simboliku.

No policijas viedokļa pasākumi aizvadīti mierīgāk nekā iepriekšējos gados. Ņemot vērā izskanējušos paziņojumus par iespējamu apdraudējumu pasākuma laikā, kārtības nodrošināšanai bija iesaistīti ievērojami policijas spēki.

Piektdien Rīgā un citās Latvijas pilsētās notikušie 9. maija pasākumi aizvadīti mierīgi un kopumā valstī notika 20 šādi pasākumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!