Foto: Saeimas administrācija

Ventspils mērs Aivars Lembergs, protestējot pret NATO klātbūtni Latvijā, runā vienā balsī ar Krievijas propagandu, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja bijušais Valsts prezidents un deputāts Valdis Zatlers (RP).

Zatlers sacīja, ka Lembergs ar saviem noniecinošajiem izteikumiem ir parādījis attieksmi ne tikai pret sabiedrotajiem, bet arī pret Latvijas drošību. "Vai cilvēki, kas dzīvo mūsu valstī, runā tāpat kā Krievijas propaganda?" radio retoriski jautāja Zatlers.

Ikdienā varam pasmaidīt par Lemberga stāstiem, ka viņš aizmirsis seifu kodus, kā bija, kad pirms pāris gadiem pie viņa notika kratīšana, bet situācijā, kad valsts amatpersona asi izsakās par Latvijas sabiedrotajiem, kuri ieradušies aizsargāt mūsu valsti, smaidīt vairs nevar, bilda Zatlers. Bijušais prezidents gan radio piebilda, lai cik ietekmīgs Lembergs gribētu būt, viņš nevar ietekmēt Latvijas nacionālo drošību.

Zatlers uzskata, ka tādus izteikumus, kādus paudis Lembergs, var atļauties cilvēki, runājot uz ielām, nevis pilsētas, kas uzņem NATO spēkus, mērs. Intervijā radio Zatlers Lembergu nosauca par diletantu aizsardzības jomā.

Jau vēstīts, ka Lembergs, kurš pēdējā mēneša laikā ne reizi vien nicīgi izteicies par iespēju, ka Latvijā varētu tikt dislocēti NATO karavīri, trešdien NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, kā arī Latvijas aizsardzības ministram Raimondam Vējonim (ZZS) un Rinkēvičam nosūtījis vēstuli, kurā žēlojas par NATO karavīru nepiedienīgo uzvedību Ventspilī.

Lembergs sacījis, ka NATO jūrnieki Ventspilī uzvedās kā cūkas un okupanti, kas neciena Latvijas suverenitāti.

Aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis Lemberga izteikumus jau nodēvējis par draudu Latvijas drošībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!