Foto: F64

Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) direktora amatā valdība pirmdien, 26. maijā apstiprināja bijušo labklājības ministri Ilonu Jurševsku.

Jurševska ir pašreizējā labklājības ministra Ulda Auguļa pārstāvētās Zaļo un zemnieku savienības biedre.

Saskaņā ar Labklājības ministrijas sniegto informāciju, Jurševska uzvarējusi konkursā, kurā uz SIVA direktora amatu pretendēja astoņpadsmit kandidāti.

Jau vēstīts, ka 2013.gada sākumā no amata tika atbrīvota Sociālās integrācijas valsts aģentūras direktore Regīna Simsone, kuru vainoja dokumentu viltošanā un citos pārkāpumos grāmatvedībā.

LM Juridiskā departamenta juriskonsults un disciplinārlietu izmeklētājs Māris Knoks iepriekš uzvēra, ka Simsonei ir pamats piemērot pietiekami bargu disciplinārsodu - atbrīvošanu no amata.

Savukārt Simsones vietniecei Ingrīdai Misūnai izmeklēšanas rezultātā tika nolemts samazināt algu uz gadu 20% apmērā. Viņa turpinās strādāt aģentūrā un pašlaik turpinās pildīt arī SIVA vadītājas pienākumus.

Misūnai sods ir piemērots par diviem pārkāpumiem ‒ par vecākā automehāniķa, kas ir direktores vīrs, nosūtīšanu komandējumā neatbilstoši valdības noteiktajai kārtībai un viņa pienākumiem neatbilstoša projekta ietvaros, kā arī par vairāku telpu nomas līgumiem, kā dēļ budžetā izšķērdēti naudas līdzekļi.

Abas amatpersonas savu vainu šajos nodarījumos iepriekš neatzina.

Aģentūrā 2011.gadā tika izsisti un anulēti čeki par kopumā 306 000 latu. Kad tas atklājās, kopumā pret deviņām SIVA amatpersonām tika sāktas disciplinārlietas, jo naudas plūsmai nevarēja izsekot.

SIVA mērķis ir veicināt cilvēku ar invaliditāti un personu ar funkcionāliem traucējumiem sociālo integrāciju, nodrošināt iespēju saņemt profesionālo rehabilitāciju un iegūt profesionālo vidējo vai pirmā līmeņa augstāko izglītību.

Arī Valsts kontrole (VK) iepriekš publiskoja SIVA revīzijas rezultātus un par atklātajām nelikumībām informēja Ģenerālprokuratūru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!