"Skatoties, kā "Rīgas Satiksmes" autobusa vadītāja, braukdama ar pasažieriem pilnu transporta līdzekli, uz Pērnavas un Čaka ielas krustojuma, runā pa telefonu, man kļūst ļoti skumji!" portālam "Delfi" raksta anonīms aculiecinieks.

"Tikai pirms četrām dienām, 26.maijā, krustojumu tālāk - Čaka ielā, "Rīga Satiksmes" trolejbuss notrieca māti un bērnu, dzēšot bērna dzīvību, sieviete mira nākamajā dienā. Laikam jau "RS" darbiniekiem šis nav pietiekams iemesls, aizdomāties par pasažieru drošību.

"Ir virkne sīkumu, kas novērš vadītāja uzmanību no ceļa. Ļoti iespējams, ka brīdī, kad savu uzmanību veltām telefonam, var rasties situācija, kurā ir strauji jāreaģē, taču tas nav iespējams, jo uzmanība vērsta uz ko citu.

Laikam kamēr cilvēks pats ar nelaimi nav tieši saskāries, viņš nav spējīgs adekvāti novērtēt riskus un atbildību. Attaisnojumiem par to, ka vadītājs bija apstājies, vai virzījās pa tukšu ceļu, nav nozīmes brīdī, kad notiek nelaime."

"Rīgas satiksme" preses sekretārs Viktors Zaķis skaidro, ka šāda rīcība, vadītāju runāšana pa telefonu pie stūres, nav pieļaujama un pret to tiek vērstas sankcijas. Pirmkārt, vadītāji tiek regulāri uzraudzīti, ko veic īpašas brigādes, kā arī kontrolieri, bieži vien talkā nāk arī pasažieri, un par pārkāpumiem tiek ziņots vadībai. 

Atkarībā no vadītāja iepriekšējās pārkāpumu vēstures, tiek piemērots sods. Tas var variēt no mutiska aizrādījuma līdz algas samazināšanai, vai pat darbinieka atlaišanai.

Zaķis aicina pasažierus, ziņojot par novēroto vadītāja pārkāpumu, sniegt iespējami precīzāku informāciju par satiksmes līdzekļa numuru, maršrutu un laiku.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti restorāna apmeklējumam.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!