Foto: LETA

Kāds pilnsabiedrības "Rīgas Mikroautobusu satiksme" šoferis vakar 200.maršruta mikroautobusā vairākiem pasažieriem pareizas biļetes vietā izsniedzis bezmaksas talonus, pasažiera iedoto vienu eiro par braucienu "iebāžot kabatā", pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Kāda pasažiere brauciena galapunktā lūgusi mikroautobusa šoferim izsniegt biļeti, uz kuras būtu norādīta summa, ko viņa samaksājusi par braucienu, vai arī atgriezt naudu, bet tas beidzies ar viņas purināšanu un draudiem. Sieviete dzīta ārā no transporta. Izkāpjot, viņa sākusi fotogrāfēt mikroautobusu un tā vadītāju, kas šoferi sadusmojis, tāpēc viņš izkāpis un sācis jauno sievieti kratīt un apsaukāt.

Izsniedzot bezmaksas biļetes, kas domātas cilvēkiem ar 1. un 2.grupas invaliditāti un personām, kas viņus pavada, šoferi pasažieru naudu "iebāž savā kabatā", bet viņu uzņēmumam Rīgas dome par izsniegtajām bezmaksas biļetēm ik mēnesi pārskaita ap 30 000 līdz 40 000 eiro, vēsta "Panorāma".

Pilnsabiedrība "Rīgas Mikroautobusu satiksme" sūdzību par notikušos saņēmusi šodien. Mikroautobusa vadītāju uzņēmuma pārstāvji plāno iztaujāt rīt, 3.jūnijā.

Viņi norāda, ka, izskatot autobusā esošo kameras ierakstu, konfliktu īsti nevar redzēt, jo kameras ieraksta tikai attēlu, tomēr pats fakts, ka šoferis izsniedzis bezmaksas biļeti, par to saņemot samaksu, visticamāk, nozīmē, ka viņš darbu uzņēmumā ir zaudējis. Uzņēmuma pārstāvji raidījumam skaidro, ka gada laikā par dažādiem pārkāpumiem no darba tiek atbrīvoti ap 300 autovadītāji.

Mikroautobusu šoferi televīzijai neoficiāli atzinuši, ka, pret samaksu izsniedzot pasažieriem bezmaksas biļetes, labā maršrutā var piepelnīties par 50 līdz 100 eiro dienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!