Foto: LETA

Baņķieris un ilggadējais ekspremjera Einara Repšes domubiedrs Valērijs Belokoņs otrdien, 10. jūnijā paziņoja, ka nolēmis izstāties no Repšes vadītās biedrības "Latvijas nākotnes forums" (sākotnēji - "Latvijas attīstībai"), uz kuras bāzes pērnā gada nogalē tika nodibināta politiskā partija "Latvijas attīstībai".

Paziņojumā presei Belokoņs norāda, ka jau pērnā gada 28. decembrī informējis savus domubiedrus par nodomu šā gada jūnijā izstāties no biedrības. Turpmāk Belokoņs, kuru ar Repši saista arī biznesa saites, nolēmis visu savu laiku veltīt uzņēmējdarbībai, kā arī dažādu sociālu projektu īstenošanai. 

"Baltic International Bank" līdzīpašnieks Belokoņs Repšes politisko karjeru atbalsta jau kopš 2000. gadu sākuma, kad viņš kļuva par vienu no cilvēkiem, kas atsaucās toreizējā Latvijas Bankas prezidenta Repšes aicinājumam ziedot naudu viņa honorāram par ienākšanu politikā. Gadiem ritot Repšes un Belokoņa kontakti kļuvuši arvien ciešāki - Repšes sieva Rūta Raginska-Repše jau pirms vairākiem gadiem kļuva par baņķiera izlolotā ekoloģiskās pilsētas idejas faktisko bīdītāju. 2010. gada nogalē Repše, kas īsi pirms tam bija pametis politiku, kopā ar Belokoņu izveidoja nodibinājumu "Mākslīgā intelekta fonds", kurš, kā pērn ziņoja portāls "Pietiek.com" vairākus gadus bija vienīgais ekspremjera ienākumu avots. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!