Foto: LETA
12.Saeimas vēlēšanās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta līderi katrs savā vēlēšanu apgabalā būs Augusts Brigmanis, Jānis Dūklavs, Dana Reizniece-Ozola, Kārlis Seržants un Raimonds Vējonis, pavēstīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Brigmanis.

Viņš pats būs pirmais Zemgales vēlēšanu apgabalā, zemkopības ministrs Dūklavs kā pirmais numurs kandidēs Vidzemē, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Reizniece-Ozola būs augstākajā vietā Kurzemes sarakstā, parlamenta deputāts Seržants startēs kā Rīgas saraksta līderis, bet aizsardzības ministrs Vējonis būs pirmais Latgalē.

Zemgalē kandidēs arī labklājības ministrs Uldis Augulis un deputāts Andris Bērziņš. Latvijas Zemnieku savienība ZZS sarakstam piedāvājusi kandidātu listi, kurā pieredze ir kopā ar jaunību, norādīja Brigmanis, kurš ir arī Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs.

LZS kā kandidātus sarakstam izvirzījusi arī deputātu Rihardu Eigimu, 2013.gada vēlēšanu Rīgas mēra kandidātu Armandu Krauzi, televīzijas darbinieku Jāni Rāznu, Jaunjelgavas novada deputātu Jāni Blūzmani, LZS ģenerālsekretāru Artūru Graudiņu, Durbes novada domes priekšsēdētāja vietnieku Edgaru Putru un biedrības "Latvijas Mazpulki" vadītāju Ilzi Kļavu.

Saeimas vēlēšanas notiks oktobra pirmajā sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!