Foto: LETA
Laukumu pie "Gaismas pils" iecienījuši skeitbordisti, liecina aģentūras LETA novērojumi.

Centra "Qazeta AIM" pārstāvis Ļevs Berezins nosūtījis preses paziņojumu par jauno vietu - "Gaismas pils" laukumu -, kurā iespējams nodarboties ar skeitbordu.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts norādīja, ka LNB attieksme pret skeitbordistiem ir neitrāla. Bibliotēka atbalsta fiziskas aktivitātes brīvā dabā, turklāt LNB krājumā ir arī literatūra par sportu un sportistiem, taču nodarbošanos ar konkrētiem sporta veidiem "Gaismas pils" apkārtnē bibliotēka speciāli neveicina, pastāstīja Zilberts. Ja sportošanas vai kādu citu aktivitāšu laikā tīši tiktu bojāta ēkas ārējā infrastruktūra vai, piemēram, fasāde, situācijas risināšanai tiktu piesaistīta Rīgas Pašvaldības policija

Zilberts norādīja, ka laukums pie "Gaismas pils" ir tāda pati publiski pieejama vieta kā, piemēram, Esplanāde, kurā arī uzturas skeitbordisti.

Zilberts pastāstīja, ka, pat ja bibliotēka mēģinātu ierobežot jauniešu uzturēšanos "Gaismas pils" teritorijā, to būtu gandrīz neiespējami kontrolēt. Pašlaik LNB pārstāvim nebija arī informācijas par bojājumiem, ko varētu būt izraisījuši skeitbordisti. Viņš pieļāva iespēju, ka atsevišķu flīžu daļām uzstādīšanas procesā ir radušās vizuālas nepilnības, kas gan neietekmē to funkcionalitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!