Foto: LETA

Ir jāstrādā pie tā, lai Krievijas prezidents Vladimirs Putins pat neiedomātos uzbrukt NATO, šodien starptautiskā foruma "Rīgas konference 2014" diskusijas laikā par Baltijas jūras reģiona drošību uzsvēra bijušais aizsardzības un ārlietu ministrs, pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks (V).

Politiķis norādīja, ka melotu, ja teiktu, ka nebija izbrīnīts, ka Krievija uzbruka Ukrainai tieši tādā veidā, kā tas tika darīts. Lai neatkārtotu šādu scenāriju citās valstīs, Pabriks aicināja aktīvāk strādāt Eiropas Savienības (ES) un NATO līmenī, "jo drošībai ir jābūt prioritātei."

"Ja mēs raugāmies no politiķu perspektīvas, ir tie, kuri runā par aizsardzību, un ir tie, kuri runā par sociālo aspektu. Šajā situācijā, kādā atrodamies, lemjot par budžetu, prioritātei būtu jābūt drošībai. Ar drošību es domāju aizsardzību, armiju, robežsardzi, policiju, kā arī informācijas telpu," skaidroja deputāts, uzsverot, ka sabiedrotajiem ir jāstrādā pie tā, lai Putins pat neiedomātos uzbrukt NATO.

Runājot par Velsā notikušo NATO samitu, Pabriks uzsvēra, ka viens ir pieņemt politiskus lēmumus, bet otrs ir mājasdarbi, kuri jāveic dalībvalstīs, īpašu uzmanību pievēršot infrastruktūras uzlabošanai un izbūvei.

"Baltijas valstīm ir jābūt gatavām iesniegt priekšlikumus, kādu atbalstu mums ir nepieciešams sniegt. Gudri cilvēki un gudras valstis zin, ko vēlas. Pašreizējā problēma ir tā, ka Eiropa ilgu laiku ir dzīvojusi mierā. Eiropieši bija aizmirsuši, ka nav iespējams bezgalīgs miers. Mums ir nepieciešama politiskā līderība, un tā nav tikai rakstīšana "Twitter", tā ir vadīšana," skaidroja Pabriks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!