Foto: AFI
Sākoties gada tumšākajam un slapjākajam laikam, īpaši aktuāls kļūst jautājums par drošību uz ceļa, tāpēc policija aicina neaizmirst par atstarotāju lietošanu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Zane Arāja.

Gājējiem ir jārūpējas par savu redzamību uz ceļa, savukārt autovadītājiem - jāizvēlas atbilstošs braukšanas ātrums, lai nepietiekamības redzamības un slidena ceļa apstākļos laikus pamanītu "neredzamos gājējus" un izvairītos no iespējamās nelaimes.

Policija atgādina, ka no 12.septembra visiem gājējiem un velosipēdistiem, pārvietojoties nepietiekami apgaismotās vietās, obligāti jānēsā atstarojošas vestes vai apģērbs ar labi redzamiem gaismu atstarojošiem elementiem. Īpaši būtiski atcerēties, ka šādi jānodrošinās ne vien ārpus apdzīvotām vietām, bet arī apdzīvotās vietās un pilsētās, kur nav pietiekama apgaismojuma.

Gājējiem jāatceras, ka, iestājoties krēslai un miglainam laikam, autovadītājiem var būt grūtības laicīgi pamanīt gājēju arī apgaismotās vietās, tādēļ būtiski ir vienmēr pašiem pārliecināties par to, ka automašīnas vadītājs ir jūs pamanījis. Īpaši būtiski to ievērot, šķērsojot brauktuves, arī gājēju pārejas, norāda policijā.

Savukārt autovadītājus policija aicina būt īpaši piesardzīgiem un vērīgiem, kā arī rūpīgi izvērtēt savu braukšanas ātrumu un paradumus. "Atcerieties, ka atļautais braukšanas ātrums ne vienmēr ir arī drošs ātrums, īpaši sliktas redzamības un slapja, slidena ceļa apstākļos," uzsver Arāja.

Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis norāda: "Mēs katrs pats atbildam par savu drošību un veselību, tādēļ ir vērts ņemt vērā šos noteikumus un stāstīt par tiem arī bērniem, jo zināšanas un uzmanīga, cieņpilna attieksme uz ceļa var pasargāt no daudzām nelaimēm."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!