Lielvārdē ceturtdien notika Gaisa spēku aviācijas bāzes lidlauka atklāšana dienas un nakts vizuālo lidojumu operācijām. Tas nozīmē, ka saskaņā ar vizuālo lidojumu noteikumiem, neizmantojot papildu navigācijas sistēmas, Lielvārdes lidlaukā turpmāk varēs nolaisties helikopteri un mazas un vidējas klases lidmašīnas.

No 2009.gada līdz 2013.gadam Lielvārdes lidlaukā notikusi apjomīga NATO finansētās infrastruktūras - skrejceļa, manevrēšanas ceļu, peronu, laukumu, ēkas - būvniecība, veikta arī bāzes nožogojuma un patruļceļa izbūve 22 kilometru garumā. Pašlaik tiek īstenoti arī bāzes kopējās infrastruktūras sakārtošanas un uzlabošanas darbi un uzsākta aviācijas degvielas noliktavas būvniecība.

Laikā no 2006. līdz 2013.gadam lidlauka projekta attīstībā ir ieguldīti apmēram 27 miljoni eiro NATO līdzekļu un apmēram 55,4 miljoni eiro nacionālā finansējuma.

Lielvārdes aviācijas bāzes attīstība ir bruņoto spēku ilgtermiņa projekts, kuru realizējot Latvijā tiks izveidots NATO un nacionālajām prasībām atbilstošs lidlauks, kā arī mūsdienīga un daudzfunkcionāla militārā bāze, kas ir nepieciešama, lai bruņotie spēki varētu pilnvērtīgi īstenot savus uzdevumus valsts aizsardzībā, kā arī realizēt NATO operāciju atbalsta pasākumus un veikt NATO gaisa patrulēšanas lidmašīnu apkalpošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!