Foto: LETA

Bijušajam Jūrmalas mēram Jurim Hlevickim par kaitējuma nenovēršanu piespriests gandrīz 10 000 eiro liels naudas sods, ceturtdien ziņo LTV raidījums "Panorāma".

Bijušais mērs sodīts par 10 gadus veciem privatizācijas darījumiem. Pilsētas īpašumi privatizēti vēl pirms Hlevecki tiesa sodīja kukuļdošanas lietās.

Hlevecki tagad apsūdz par kaitējumu nenovēršanu – tīši vai aiz nolaidības.

2003.gadā pašvaldības darbinieki lūdza pilsētai nodrošināt viņus ar dzīvokļiem. Darbinieki piešķirtos dzīvokļus veikli privatizēja, bet vēlāk pārdeva. Vēlāk atklājās, ka tie nebija dzīvokļi, bet gan savrupmājas ar zemes gabaliem.

Īpašums Jūrmalā, Jasmīnu ielā 20 ir vienīgais, ko tiesas ceļā izdevās atgūt pašvaldībai. Abi pārējie, kuru privatizēšanai piekrita Hleveckis, palika jaunajiem īpašniekiem.

Raidījums "Panorāma" vērš uzmanību uz to, ka ne tiesas kalendārā internētā, ne pie tiesas zāles durvīm nebija informācijas par gaidāmo tiesas sēdi. Tikai pēdējā brīdī tiesu sarakstu papildināja.

Spriedumu iespējams pārsūdzēt, vēl nav zināms, vai Hleveckis to darīs.

Jau vēstīts, ka tiesa Hlevicki, kurš vainu neatzina, notiesāja par 20 000 eiro liela kukuļa došanu Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš 2005. gada Jūrmalas mēra vēlēšanās balsotu par Hlevicki.

Apsūdzētie šajā procesā bija arī Jūrmalas uzņēmējs Germans Milušs, Leonīds Lasmanis un Gvido Harijs Volbrugs. Milušs uz tiesas spriedumu neieradās un kopš tās reizes tiek meklēts, savukārt Lasmanis no tiesas aizmuka jau iepriekš, tiesas izmeklēšanas laikā.

Gan Zemgales apgabaltiesa 2007.gada martā, gan AT Krimināllietu tiesu palāta 2008.gada janvārī Hlevicki, Milušu un Volbrugu atzina par vainīgiem kukuļa došanā Ančānam. Hlevickim un Milušam piespriesti pieci gadi cietumā, savukārt Volbrugam - trīs gadu brīvības atņemšana nosacīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!