Foto: LETA

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) Jūrmalas slimnīcas valdē iecēlis savu bijušo partijas biedru un kolēģi, "Jūrmalgeitas" lietā notiesāto un sodu izcietušo Juri Hlevicki, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De Facto".

Hlevickis savulaik izpilddirektora amatā apstiprināja pašu Truksni, atgādina raidījums. Ar to arī sākās Trukšņa politiskā karjera vienā partijā ar Hlevicki. "De Facto" norāda, ka vēl iepriekšējā domes sasaukumā Hlevickis bija Trukšņa padomnieks.

Hlevickis noliedz saistību starp šiem notikumiem: "Truksnis bija cienīgs izpilddirektora amata kandidāts. Laiks to ir pierādījis." Arī Truksnis tikai norāda, ka "te nav nekāda vecā sistēma, es to nekādā veidā neatbalstu".

Šobrīd Hlevickis ir valdes loceklis divās Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrībās. Jau divus gadus viņš ir ,,Veselības un sociālās aprūpes centrā – Sloka" un kopš augusta vidus arī ,Jūrmalas slimnīcā.

Jūrmalas slimnīcas valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš noliedz, ka Hlevickis pārraudzītu iestādes finanšu līdzekļus, bet atzīst - ,tad, kad es neesmu pieejams, viņš pilda visus tos pašus pienākumus, ko valdes priekšsēdētājs".

Savukārt "Veselības un sociālās aprūpes centra – Sloka" valdes priekšsēdētājs Aivars Smagars norāda, ka "es viens pats nevaru lemt", līdz ar to visi lēmumi tiekot pieņemti kopīgi.

Smagars stāsta, ka atšķirībā no priekšgājējiem, viņš varot Hlevickim piezvanīt un pusstundas laikā būšot klāt.

Uz "de facto" zvaniem, Hlevickis gan neatbildēja. Sastopot Hlevicki dienu vēlāk, viņš noliedza, ka vairo savu ietekmi Jūrmalā. Tāpat, runājot par atgriešanos politikā, Hlevickis šo jautājumu "neapspriež ne ar sevi, ne ar citiem".

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka tiesa Hlevicki, kurš vainu neatzina, notiesāja par 20 000 eiro liela kukuļa došanu Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam, lai viņš 2005. gada Jūrmalas mēra vēlēšanās balsotu par Hlevicki.

Hlevickim 2007.gadā tika piemērots piecu gadu cietumsods ar mantas konfiskāciju, bet 2010.gadā viņu atbrīvoja pirms termiņa .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!