Foto: AFP/Scanpix
No pirmdienas visi interesenti tiek aicināti pieteikties izglītības programmas "Iespējamā misija" astotajam iesaukumam, kas turpināsies līdz 1.decembrim.

Programmā piedalīties aicināti zinoši un mērķtiecīgi pēdējā kursa studenti, augstskolu absolventi un jaunie profesionāļi, kuri gatavi pieņemt izaicinājumu par savu turpmākās profesionālās un personīgās izaugsmes ceļu izvēlēties dalību programmā un darbu skolā.

Starptautiskos pētījumos secināts, ka izglītības sistēmas kvalitāte nevar būt augstāka par tās skolotāju kvalitāti. Pašlaik Latvijā 40% skolotāju ir vecāki par 50 gadiem un būtisks ir jautājums – kuri būs tie, kas šo skolotāju paaudzi nomainīs? Tāpēc ir kritiski svarīgi, lai par skolotājiem kļūtu labākie augstskolu absolventi ar labām akadēmiskām zināšanām, līdera potenciālu un vēlmi strādāt skolā, lai palīdzētu bērniem attīstīt viņu potenciālu. Tas ir veids, kā nodrošināt katram Latvijas bērnam saņemt kvalitatīvu izglītību, kas tādējādi arī veicinās valsts ekonomisko attīstību un konkurētspēju, uzsver rīkotāji.

"Iespējamā misija" aicina jauniešus pieņemt izaicinājumu kļūt par programmas dalībnieku un divus gadus strādāt kādā Latvijas skolā par pilna laika skolotāju, pasniedzot savai izglītībai atbilstošus mācību priekšmetus. Tā ir iespēja pierādīt, ka katrs bērns var sasniegt augstus mērķus, kā arī ietekmēt sabiedrības nākotni jau šodien.
Līdztekus darbam skolā katru otro nedēļas nogali divu gadu garumā Iespējamās misijas dalībnieki piedalās intensīvās praksē balstītās mācībās, kurās apgūst mācīšanas un vadības prasmes. Jaunie skolotāji individuāli saņem arī profesionāļu atbalstu, kas palīdz izvērtēt un pastāvīgi uzlabot darba kvalitāti.

"Iespējamās misijas" pretendentam jāiztur četras atlases kārtas. Līdz šim konkurss uz vienu dalībnieka vietu ir bijis vidēji 1:10. Atlasē vērtē potenciālā dalībnieka akadēmiskos, sabiedriskos un/vai profesionālos sasniegumus, mērķtiecību un neatlaidību, gatavību mācīties, komunikācijas prasmes un motivāciju dalībai programmā. Pieteikties var pretendenti, kuriem jau ir bakalaura grāds vai otrā līmeņa profesionālā izglītība vai kuri plāno to iegūt 2014./2015.studiju gadā. Būtiski, lai izvēlētā mācību priekšmeta nozarē augstskolā ir apgūti atbilstoši studiju kursi vismaz 8 kredītpunktu apjomā.

Īpaši aicināti pieteikties kandidātus ar izglītību dabaszinātnēs, informātikā un matemātikā. Tehniskās un inženierzinātnes ir izvirzītas kā prioritāras valsts sekmīgai attīstībai nākotnē, bet skolās eksakto mācību priekšmetu skolotāju, kas spētu jauniešus ieinteresēt un iedvesmot mācīties matemātiku, fiziku un ķīmiju, sāk pietrūkt. Liela daļa Iespējamās misijas skolotāju māca tieši šos mācību priekšmetus.

Kopš "Iespējamās misijas" dibināšanas 2008.gadā, Latvijas skolās strādājuši vai joprojām strādā 112 programmas dalībnieki. Vidēji katrs dalībnieks strādā ar 70 līdz 400 bērniem. Iespējamās misijas skolotāju mācīto skolēnu skaits sasniedzis 17 000.

Lai pieteiktos Iespējamai misijai, vispirms jāreģistrējas pieteikuma anketas saņemšanai piesakies.iespejamamisija.lv. Šeit arī atradīsiet vairāk informācijas par nosacījumiem, atlases procesu un programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!