Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Artūrs Šilovs svētdien debitēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā un palīdzēja Vankūveras "Canucks" vienībai izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:1, 0:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā pārspēt Nešvilas "Predators". Pēc šī mača rezultāts sērijā līdz četrām uzvarām kļuva 3-1 "Canucks" labā.

Šilovs iespēju debitēt Stenlija kausa izcīņā ieguva pēc tam, kad kļuva zināms, ka Keisijs Desmits savainojuma dēļ nevarēs spēlēt. Sērijas pirmajā mačā savainojumu guva arī pamatvārtsargs Tečers Demko, kura atgriešanās gaidāma tuvākajās nedēļās. Desmita savainojuma nozīmība šobrīd nav zināma. Sērijas ceturtajā spēlē vārtus sargāja Šilovs, bet pieteikumā tika iekļauts baltkrievs Ņikita Tolopilo.

Vārtsargs no Latvijas aizvadītajā mačā atvairīja 27 no 30 pretinieku metieniem, bet "Canucks" mača galotnē viņu mainīja pret sesto laukuma spēlētāju, lai atspēlētos un panāktu pagarinājumu.

Cits latvietis "Canucks" sastāvā Teodors Bļugers laukumā pavadīja 11:39 minūtes, kuru laikā pielietoja divus spēka paņēmienus, nopelnīja divas soda minūtes un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Mačā pirmos vārtus guva "Canucks" uzbrucējs Broks Besers, precīzi metot trešajā minūtē, bet trīs minūtes vēlāk Marks Jankovskis bija precīzs arī "Predators" vienībai. Mājinieki guva vārtus arī nākamo divu trešdaļu sākumu daļās, rezultatīvus metienus izdarot arī Gustava Nikvistam un Filipam Forsbergam, un trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Canucks" hokejisti bija iedzinējos ar 1:3.

Tad Šilovs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, Vankūveras komanda izspēlēja pozicionālu uzbrukumu un 2:49 minūtes pirms pamatlaika beigām vienus vārtus atspēlēja, vēlreiz precīzam esot Beseram. Nokaitētā atmosfērā "Canucks" turpināja uzbrukt, kamēr viņu vārti bija tukši, un Besers astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām ar zibenīgu nūjas kustību no aizvārtes spēja ripu iedabūt vārtos un panākt rezultāta izlīdzinājumu 3:3. Tādējādi viņš guva "hat-trick".

Spēle turpinājās pagarinājumā, kurā vajadzēja nospēlēt 62 sekundes, līdz Eliass Lindholms vārtu priekšā saņēma piespēli Konora Gārlanda un guva uzvaru nesošos vārtus.

"Canucks" hokejistiem būs iespēja sēriju noslēgt savā laukumā, kad naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika abas komandas spēkosies sērijas mačā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!