Foto: DELFI Aculiecinieks
"Raņķa dambja un Trijādības ielas krustojumā ir izveidots jauns regulējams krustojums, tajā skaitā gājēju pārēja. Tomēr tādēļ, ka gājēju pāreja ir samērā tālu no brauktuvju šķērsošanās vietas, autovadītāji to ignorē un aizņem brauktuvi tādā veidā, ka cilvēki nevar šķērsot ielu pie atļaujošā signāla," raksta aculiecinieks.

"Ja uz brauktuves stāv vieglās automašīnas, tad ir iespējams starp tām izlavierēt, bet ja tur atrodas kravas auto vai sabiedriskās satiksmes autobuss, brauktuvi šķērsot praktiski nav iespējams. Skatoties uz šo rodas pamatotas šaubas - vai krustojuma projektētājs kādreiz izkāpj no automašīnas un iet ar kājām?".

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Rīgas domes komentārs

Foto: DELFI

Komentē Viktors Smirnovs, Rīgas domes pārstāvis.

"Gājēju pāreja ir ierīkota atbilstoši visiem normatīviem, taču CSN neievērošana ir autovadītāju atbildības jautājums. Uz minēto problēmu vērsīsim policijas uzmanību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!