Foto: LETA

Jaunajā valdībā varētu atjaunot premjera parlamentārā sekretāra amatu, ko uzticētu nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) pārstāvim, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Ņemot vērā, ka nākamajā valdībā VL-TB/LNNK vadītajā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā parlamentārā sekretāra amatam paredzēts deleģēt Zaļo un zemnieku savienības pārstāvi Edgaru Tavaru, nacionālajai apvienība tika piedāvāta iespēja ieņemt parlamentārā sekretāra amatu kādā no "Vienotības" ministrijām.

Sākotnēji VL-TB/LNNK bija vēlējusies virzīt pašreizējo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Romānu Naudiņu Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra amatam, bet vienošanās par to netika panākta.

Līdz ar to pašlaik tiek apsvērta iespēja atjaunot premjera parlamentārā sekretāra amatu, kuram, iespējams, varētu virzīt pašreizējo Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāru Rihardu Kolu (VL-TB/LNNK), liecina neoficiālā informācija. Viņam varētu tikt uzticēti jautājumi, kas saistīti ar starptautisko sadarbību.

Pēdējos gados premjeriem nav bijis sava parlamentārā sekretāra. Šis amats, kas paredzēts Ministru kabineta iekārtas likumā, tika izmantots Valda Dombrovska (V) valdībā 2010.gadā, kad par premjera parlamentāro sekretāru kļuva toreizējais valdības vadītāja padomnieks juridiskajos jautājumos, vēlākais tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Savulaik Ministru prezidenta parlamentārā sekretāra amatu ieņēma arī politiķis Ints Dālderis (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!