Foto: F64

Pirmdien notikušajā biogāzes noplūdē Jaunmārupes uzņēmuma SIA "Zaļā Mārupe" ražotnē divi bojāgājušie darbinieki bija pārkāpuši darba drošības noteikumus - iegājuši telpā, kurā ir kategoriski aizliegts ieiet, informēja "Zaļās Mārupes" mātesuzņēmuma SIA "Sabiedrība Mārupe" pārstāvis Harijs Lediņš.

"Darbinieki iegāja fermenterī, kuram bija sākts izejvielas uzpildes process. Šādā fermenterī stacijas darbinieku ieeja ir kategoriski aizliegta. Pēc šāda traģiska negadījuma tiks veikta papildus ārkārtas apmācība atbildīgajām personām," sacīja Lediņš.

Viņš piebilda, ka bojāgājušo darbinieku ģimenēm tiks sniegta palīdzība.

Jau ziņots, ka pirmdien notikušajā biogāzes noplūdē Jaunmārupē bojā gājis ražotnes vadītājs un tās operators, informē SIA "Sabiedrība Mārupe". Uzņēmums informē, ka 3.novembrī SIA "Zaļā Mārupe" ražotnē traģiskā negadījumā gāja bojā divi tās darbinieki. Ir sākta šī nelaimes gadījuma izmeklēšana.

"Sabiedrība Mārupe" izsaka patiesu līdzjūtību meitasuzņēmuma "Zaļā Mārupe" biogāzes koģenerācijas stacijā bojā gājušā ražotnes vadītāja un tās operatora ģimenēm, tuviniekiem, radiem, draugiem un kolēģiem.

Kaitējums videi no pirmdien Jaunmārupē lauksaimniecības produktu ražotāja SIA "Jaunmārupe" ražotnē notikušās biogāzes noplūdes nav noticis, apstiprināja Valsts vides dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Jūlija Ņikitina.

Biogāze dabā nav nonākusi, jo noplūde notika darba telpās, slēgtā vidē. Līdz ar to tas ir tikai negadījums darba vietā, un noplūde vidē nav notikusi.

Jau ziņots, ka pirmdienas vakarā Jaunmārupē, lauksaimniecības produktu ražotāja SIA "Sabiedrība Mārupe" biogāzes koģenerācijas stacijā, veicot iekārtu apsekošanu, bojā gājuši divi cilvēki, bet viens cietis.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess, un precīzi notikušā apstākļi tikšot noskaidroti izmeklēšanas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!