Foto: DELFI

Pirmdien, 8. decembrī, frakcija "No sirds Latvijai" un deputāti no Zemnieku savienības, "Saskaņa", "Latvijas reģionu apvienība" un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) iesniedza priekšlikumu par tautas vēlētu Valsts prezidentu, portālu "Delfi" informē frakcija "No sirds Latvijai".

Priekšlikuma iesniedzēji uzskata, ka ir jāveic grozījumi Latvijas Republikas Satversmē, nosakot, ka Valsts Prezidentu ievēlē Latvijas tauta, un līdz ar to dodot prezidentam plašākas pilnvaras.

Prezidents kļūst atbildīgs par savu rīcību tautas, nevis atsevišķu partiju priekšā, nepieļaujot tautai nepieņemamu lēmumu īstenošanu.

"Sabiedrībā cienīts Valsts prezidents var veicināt sabiedrības saliedētību, kā arī kļūt par nozīmīgu tautas interešu aizstāvi, īpaši ņemot vēra ekonomiskos un ģeopolitiskos apstākļus, kādos atrodas Latvija," uzskata frakcija "No sirds Latvijai". "Saliedēta un informēta sabiedrība, skaidra un sakārtota varas un politiskā sistēma. Šie ir tikai daži no pozitīvajiem aspektiem, kas varētu īstenoties, ja tautai būtu iespēja ievēlēt Valsts prezidentu."

Partijas "No sirds Latvijai", Zemnieku savienības, "Saskaņa", "Latvijas reģionu apvienība" un VL-TB/LNNK deputāti iesniedza grozījumus Latvijas Republikas Satversmē, ierosinot, ka Valsts prezidentu ievēlē tauta uz pieciem gadiem vispārīgās, vienlīdzīgās, tiešās un aizklātās vēlēšanās.

Grozījumu projekts paredz, ka Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību noteiktu sevišķs likums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!