Foto: DELFI

Pastāv iespēja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darba telpas nākotnē varētu tikt pārceltas uz līdzšinējo Valsts ieņēmumu dienesta Rīgas muitas ēku Citadeles ielā, šodien Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas sēdē pieļāva KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Ilze Jurča.

KNAB darba telpas pašlaik atrodas Rīgā, Brīvības ielā.

Vispirms gan līdz gada beigām jāsagaida VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) atzinums par šādu iespēju, norādīja Jurča. Līdzšinējie plāni paredz KNAB pārcelšanos uz telpām Aristida Briāna ielā, taču tas, visticamāk, nenotikšot. Izbūvēt jaunu ēku vai piebūvi Briāna ielā būtu ļoti dārgi, savukārt pārcelšanās uz veco Rīgas muitas ēku ļautu ietaupīt vairākus miljonus eiro.

Jurča skaidroja, ka līdz šim KNAB pārcelšanās uz telpām Briāna ielā bija plānota 2015.gada decembrī un pašlaik to arī nav iespējams veikt, jo ir jāveic ēkas renovācija. Iestādes budžeta projektā 2015.gadam pārcelšanās uz ēku Briāna ielā izdevumiem paredzēti 463 000 eiro, taču šī summa varētu samazināties, ja KNAB tomēr pārcelsies uz veco Rīgas muitas ēku.

Salīdzinājumā ar pagājušo gadu 2015.gada budžeta projektā KNAB paredzēts budžeta palielinājums par 515 554 eiro. Jaunās politikas iniciatīvās sabiedrības izglītošanai atvēlēti 45 980 eiro un izdevumos pretkorupcijas sociālajai kampaņai - 35 570 eiro.

KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja pieļāva iespēju, ka Eiropas Birojs krāpšanas apkarošanai jeb OLAF varētu finansēt 90% no paredzētajiem 233 000 eiro, kas tiktu tērēti operatīvās un izmeklēšanas kapacitātes stiprināšanai, iegādājoties nepieciešamo tehniku. Vēl gan ir jāsagaida gala lēmums par 90% līdzfinansējuma piešķiršanu.

Apakškomisijas sēde bija veltīta KNAB plānotajam finansējumam 2015.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!