Foto: DELFI
"Kā lai ciena Latvijas valsti, ja man kā pilsonim ir kauns par mūsu valsts attieksmi pret mums – iedzīvotājiem un ārzemniekiem. Par ko ir runa? Par ceļiem un to stāvokli šoziem," raksta "Delfi" lasītājs Gastons.

"Cik izmaksā katra izraisītā avārija un tās seku novēršana, cik izmaksā Latvijai kā tranzītvalstij katra nokavētā kravas piegāde? Cik izmaksā ārzemnieku secinājums, ka Latvija nav Eiropā, jo Eiropa beidzas uz Lietuvas-Latvijas autoceļu robežas? 

Naktī uz piektdienu Rīgas reģionā bija snidzis, bet no rīta ap pulksten 8:00 lija lietus. Izbraucot uz Rīgas apvedceļa, pie Jelgavas šosejas, kuru neviens nebija tīrījis, bija sniega sanesumi un iebrauktas rievas, nogriežoties uz A7 jeb Via Baltica, – tas pats. Pirmo sniega tīrīšanas mašīnu ieraudzīju tikai Bauskas pilsētā! "Delfi" aculiecinieki rakstīja, ka šajā laikā uz apvedceļa saskaitīja piecas (!) avārijas! Pa ceļam brauca Čehijas, Polijas, Igaunijas un Lietuvas autovadītāji, kuri bija manāmi šokā par notiekošo uz Latvijas ceļiem.

Jautāsiet, par ko ir kauns? Jo, iebraucot Lietuvā, pie tādiem pašiem laika apstākļiem kā Latvijā, – ceļš bija tīrīts! Protams, pie snigšanas un lietus ir atkal sakrājies sniegs, bet ceļš ir braucams, – to sauc par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem! Latvijā, kā Latvijas Radio 2 intervijā ap pulksten 8:30 teica Latvijas ceļu pārstāve, ir apgrūtināti braukšanas apstākļi. Tas nozīmē – ceļi nav tīrīti!

Latvijas ceļu pārstāve nevarēja pateikt, cik un vai vispār kādas ceļu tīrīšanas vienības strādā, un viņa pat nezināja, ka ārā nesnieg, bet līst lietus! Kā lai ciena Latvijas valsti jeb tās amatpersonas, ja to bezatbildība ir pārsteidzoša, ja ir jākaunas par to darbību vai bezdarbību? Galu galā – ceļu stāvoklis ir ekonomikas rādītājs."

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!