Foto: DELFI Aculiecinieks
"Katru oktobri vai novembri Rīgas pilsētas saimnieki zvēr un sola pie visa, kas viņiem svēts, ka nu šogad Rīga tiks tīrīta, šķūrēta un uzmanīta visas ziemas garumā, ka ir gan tehnika, gan sāls un smilšu kalni, ar vienu vārdu sakot, viss, lai rīdzinieki un pilsētas viesi, savās ikdienas gaitās ejot, pa ielām varētu soļot raitā un vienmērīgā solī. Realitāte katrreiz izrādās pavisam cita, un šonedēļ augstie viesi, kas Rīgā ieradās uz Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē atklāšanu, iespējams, brīnījās vai priecājās, ka Rīgā dzīvo tik sportiski ļaudis, kas pārvietojas ar tāllēcēju cienīgiem soļiem…" raksta "Delfi" lasītāja Lūcija.

"Ziemai, iespējams, Rīgas saimnieki ir gatavi – kad sasniga pirmās kupenas, tās patiesi tika operatīvi novāktas, nav, kur "piesieties". Bēdu leja rīdzinieku acīm pilsētas centrā parasti paveras dienās, kad gaisa temperatūra ir virs nulles un sniegu nomaina lietus – kā tas ir šodien. Iespējams, ka būtiski ielu apsaimniekotāju spēki tika novirzīti uz nomaļākajiem Rīgas mikrorajoniem, un tur nav, ko pārmest, jo cilvēki dzīvo arī tur, taču nez vai Apūzes vai Baltezera ielu šķērso tik daudz ļaužu kā Brīvības pieminekļa apkārtnē vai pie Stacijas laukuma. Atzīšos godīgi, šodien nesanāca iziet ne pa Pārdaugavas, ne Purvciema ielām, bet pa centru gan.

Nu labi, ir atkusnis. Ielu apsaimniekotāji varētu ieteikt, lai ļauži velk atbilstošus apavus, un tad glaunajiem ādas, zamša un auduma zābakiem šitais laiks būs kā pīlei ūdens. Bet gumijas zābakos, kas šajās dienās patiešām būtu visatbilstošākie apavi, pārvietoties pa Rīgas centra ielām ir BĪSTAMI! Rīgas sētnieku tik ļoti iecienītais sāls un principiālā nevēlēšanās ķerties pie sniega lāpstas ir atstājuši uz ietvēm kūstoša ledus kārtu, kas ir nereāli slidena! "Gumijniekos" pa ledu? Ķirurgiem un traumatologiem būtu ko teikt…

Vēl katru gadu mani "fascinē" tas, ka visbriesmīgākais skats atkušņos, kā likums, ir ielu krustojumos. Tie arī ir iemesls, kāpēc rīdzinieki potenciālajās pasaules pilsētu sporta spēlēs varētu ņemt visus uzvaras laurus tāllēkšanā. Metru, pusotru plata sniega un netīra ūdens peļķe tieši gājēju pārejas sākumā, ko no vienas puses norobežo kupenas, no otras - automašīnu plūsma. Rīgas centra klasika! Pamēģiniet tikt pāri ielai ar bērnu ratiņiem! Protams, ratos ūdens neiesmelsies, bet māmiņai (vecmāmiņai, auklei un tā tālāk) zābakos – gan.

Iespējams, Rīgas dome nav tik vainīga, kā šādās atkušņa dienās gribētos domāt, bet izraut rokas sētniekiem, kas nevīžā sniega lāpstu pacilāt gan gribas…"

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!