Ūdens līmenis Ogres upē, kas strauji cēlās pagājušās trešdienas vakarā, pirmdienas rītā turpinājis kristies. Aculiecinieks Juris Aperāns iemūžinājis skatu, kā Ogres upe pie HES un dambja svētdienas, 18.janvāra, pēcpusdienā izskatījās no putna lidojuma.

Jau vēstīts, ka trešdienas, 14.janvāra, vakarā strauji bija cēlies ūdens līmenis Ogres lejtecē Ogresgala pagasta teritorijā, applūdinot zemākās vietas. Ogres lejtecē ledus sastrēgums saglabājās vairāku kilometru garumā.

Pagājušajā nedēļā ledus vižņi krājās pie Ogres HES aizsprosta, paaugstinot ūdens līmeni abpus aizsprostam, taču palēnām vižņi no šī posma izgāja.

Tomēr ledum virzoties Daugavas virzienā, vižņu krāvums pagājušajā nedēļā palielinājās upes posmā pie Lašupēm un Jāņa Čakstes prospekta, attiecīgi paaugstinot ūdens līmeni. Šajā posmā applūda pļava.

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati pirmdienas rītā liecina, ka Ogrē pilsētas teritorijā ūdens līmenis pēdējā diennaktī krities par 17 centimetriem - līdz 2,54 metru atzīmei. Lai gan saglabājas ledus sastrēgums, ūdens caur to plūst brīvāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!